Ministerbesök i Vistträsk

På onsdagseftermiddagen kunden Arne o Ann-Louise på Nilssons butiken i Vistträsk, serva Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht med lite varor och mycket information om hur det är att driva butik på landsbyggd.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht

– Det ska vara attraktivt att bo och jobba på landsbygden, landsbygdsutveckling och regional tillväxt är viktiga delar i att skapa jobb och tillväxt i hela landet, säger Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

Sven-Erik Bucht tog intresserad emot fakta om Nilssons butiken i Vistträsk och berömde Älvsbyns kommun för de satsningar som de gör för att stötta verksamheten, som Servicepunkten och annat som skapar en levande landsbyggd. Detta under hans rundresa i Norrbotten på onsdagen.

– Vilken fin butik ni har, inte bara att man kan köpa livsmedel utan att det finns kläder både för män och kvinnor, sa Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

Arne o Ann-Louise på Nilssons butiken fick inte bara ett en Landsbygdsminister på besök utan utan även en handlande kund vid hans besök.

Landsbygdsminister berättade att Regeringen föreslår förstärkningar på flera områden som är viktiga för Sveriges landsbygder och gröna näringar i budgetpropositionen för 2018.

Hela Sverige-paketet innehåller satsningar för sammanlagt 1,245 miljarder kronor för fler jobb och hållbar tillväxt i hela landet, och omfattar en rad områden.

Dessutom innehåller satsningen på ett Sverige som håller ihop stöd på 500 miljoner till socioekonomiskt särskilt utsatta kommuner och områden, varav flera finns i glesbygd.

På plats i Nilssons butiken fanns även Kommunalrådet Helena Öhlund från Älvsbyn och Magnus Bolin företagare i Vistträsk.

Efter Vistträsk fortsatte Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht sin besöksrunda i Älvsbyn, med att även besöka Magnus och Anki Sandin som driver Isakgården Holstein i Älvsbyn.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.