Höstaktiviteter PRO Älvsbyn – trivselträff och robotar

08 NOV 2017
Skrivet av :

PRO:s besök på Provplats Vidsel, tidigare RFN. FOTO: BIRGIT E GRANSTRÖM

Under hösten har PRO Älvsbyn anordnat ett par olika aktiviteter för sina medlemmar. Först en trivselträff där Jeanette Brännström på ett livfullt sätt berättade om sitt volontäruppdrag i Tanzania, där hon arbetade på ett sjukhus. En mycket intressant berättelse, som ackompanjerades med ett flertal fina bilder. Hon visade även lite kläder från Tanzania.

Hennes framförande uppskattades av de som kommit till träffen.

Veckan därpå anordnades en resa till RFN:s provplats i Vidsel. Där har några veteraner byggt upp ett försvars-museum,som vi besökte.

Spännande historia visades på provplatsen.

Museet innehåller material som använts för verksamheten på platsen.
Till att börja med visades ett par olika filmer, där den första redogjorde för hur testerna utfördes i början av provperioden, och en film av senare datum, där testningen blivit mera avancerad. Därefter guidning i museet där de olika föremålen, som veteranerna samlat ihop visades upp.


Sedan en mycket informativ visning i robotverkstaden, där de robotar som använts i den nuvarande testverk-samheten förevisades.

Därpå intogs lunch i matsalen och det var ett gäng nöjda resenärer, som äntrade bussen för hemresa efter en givande utflykt.

TEXT: LENNARTH SÖDERSTEN
FOTO: BIRGIT E GRANSTRÖM

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.