Älvsbybo föll 15 meter på bygge i Luleå – räddades av snöhög

30 NOV 2017
Skrivet av :

En byggnadsarbetare från Älvsbyn föll 15 meter från ett bygge i Södra Hamn, Luleå, på torsdagsmorgonen. Han fördes till Sunderby sjukhus för vård. En snöhög kan ha räddat hans liv.

– Det var ett valvbord som välte. Han skulle ta bort en fästanordning, och följde med i fallet, säger Stefan Eriksson, VD Nåiden Bygg, till tidningen NSD.

Eriksson är lättat över att mannen hela tiden var vid medvetande.

– Jag har inte pratat med honom personligen. Men jag har pratat med hans far och bror som också jobbar hos oss, och efter vad jag har förstått har han bara brutit något ben. Men det var en jävla smäll.  Efter vad jag har förstått landade han i en snöhög. Det var kanske därför han klarade sig, säger Eriksson till NSD.

Enligt uppgift vårdas byggnadsarbetaren från Älvsbyn för lindriga skador på intensivvårdsavdelningen vid Sunderby sjukhus.

Arbetsplatsen stängdes direkt efter olyckan och polisen utreder vad som inträffat. Även Nåiden har inlett en egen utredning av olyckan.

– Alla olyckor kan undvikas och det här får inte hända igen, säger Stefan Eriksson, till NSD.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.