ÄIF Hockey vann fartfylld match

11 NOV 2017
Skrivet av :

Tre glada gubbar; Nils Näslund, William Sandsten och Olli Vittaniemi. FOTO: KRISTER PALM.

BILDEXTRA: ÄIF Hockey vann hemma över Malmberget med 4-2 (1-0. 1-2, 2-0) i en fartfylld match.
– En viktig seger för att nå vårt mål att bli topp fyra och få spela i Alltvåan efter jul, säger Mikael Drugge, tränare.

 

Det ser onekligen lovande ut. Älvsbyn har lyft sig flera nivåer jämfört med förra säsongen trots otur med sjukdomar och skador.
– Ur hälsosynpunkt har den senaste månaden varit bedrövlig. Fortfarande har vi spelare som inte riktigt återhämtat sig, berättar Mikael, som själv missade förra matchen mot Brooklyn Tigers på grund av en lunginflammation.

Även om envisa förkylningsvirus härjar i truppen visar dock ÄIF pigga takter i matcherna. Publikmässigt var mötet mot Malmberget en fartfylld och sevärd drabbning.
– Kanske inte lika positivt med tränarögon. Det blev lite väl mycket tuta och köra de två första perioderna när spelet böljade fram fram och tillbaka. I den tredje agerade vi bra med kompakt försvarsspel och tätade bra i mittzon, summerar Mikael matchen.

Älvsbyn fick en kanonstart när William Sandsten satte 1-0 redan efter fem minuter och fem sekunder. Det blev första periodens enda mål.

Efter pausdrickat fortsatte hemmalaget med sin gladhockey. Det gav resultat. Mittperioden var sex minuter och 25 sekunder gammal när Erik Hedman utökade till 2-0.

Men Malmberget kom tillbaka målmässigt. Först genom en lite turlig sekvens när backen Janel Helin fick en förlupen puck på skridskon när han skulle byta och och kunde spela fram Daniel Helin som satte 2-1.
– Då övergick momentum till Malmberget, konstaterar Mikael.

Med dryga tre minuter kvar av andra perioden kvitterade också gästerna till 2-2 genom Kevian Tian. Lite snopet för Älvsbyn…

Hemmalaget visade emellertid moral. Tredje perioden imponerade de vitklädda stort och fick utdelning. 3-2 Satte Herman Wallenberg på ett välplacerat skott mitt i slottet efter fint förspel av William Sandqvist och Joakim Lundkvist. Då hade klockan tickat fram till 4:40. Bara en minut och tio sekunder senare satte Olli Vittaniemi 4-2 efter en läcker soloräd.
– Kul att vi gjorde så många snygga spelmål, säger Mikael, som hyllar hela laget för deras slit.

I och med segern går ÄIF Hockey upp till tio poäng och passerar både Brooklyn samt Malmberget på bättre målskillnad. Det innebär en andra plats i tabellen med färre matcher spelade.
– Ska vi bli topp fyra är Malmberget ett av lagen vi bör ha bakom oss. Så den här segern var värdefull, konstaterar Mikael.

 

 

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.