ÄIF Hockey straffades för sina utvisningar

29 NOV 2017

Älvsbyn förlorade men Samuel Lidström gjorde det snyggaste målet. FOTO: KRISTER PALM

Överkalix gjorde tre mål i powerplay. Det blev ÄIF Hockeys fall vilket ledde till förlust hemma i Älvåkrahallen på onsdagskvällen med 2-4 (0-1, 2-1, 0-2)
– En jämn match men Överkalix var mer desperata och taggade. Det är bara att gratulera dem till segern. Vi får studsa tillbaka, säger Mikael Drugge, tränare i ÄIF.

John Eriksson och Älvsbyn kämpade förgäves. FOTO: KRISTER PALM

Älvsbyn började matchen piggt.
– De första tio till tolv minuterna dominerade vi och hann bränna tre jättelägen, påminner Drugge.

I hockey svänger det som bekant snabbt. När Älvsbyns offensiv mattades tog Överkalix över föreställningen. Då Anton Nilsson fick sätta sig på botbänken för en slashing efter 18:42 tog gästerna chansen. Med 15 sekunder kvar till första pausvilan satte Anders Vikman 0-1.

Två nya utvisningar drabbade hemmalaget i mittperioden. Först åkte William Sandsten ut för interference efter 29:59. Han fick senare sällskap av Herman Vallenberg i utvisningsbåset efter en hårt dömd tripping.

Överkalix fick spela fem mot tre i 39 sekunder. Det klarade ÄIF av. Men innan Herman hann tillbaka på isen hade Överkalix satt 0-2 genom Christoffer Koivumaa.

Nils Näslund. FOTO: KRISTER PALM

ÄIF repade dock mod. Reduceringen till 1-2 kom bara elva sekunder efter ÖIF:s andra mål. Målskytt William Sandsten på pass från Samuel Lidström och Olli Vittaniemi. Det innebar att pendeln svängde över på nytt. Hemmalaget tog plats i förarsätet vilket gav utdelning.

Med en minut och 31 sekunder kvar av andra perioden styrde Samuel Lidström snyggt in 2-2 på ett skott från Johan Ek. Även denna gång fick Olli Vittaniemi en assistpoäng.

Knappt fyra minuter in på den sista perioden drog ÄIF på sig en ny utvisning. Denna gång straffades John Eriksson för en hög klubba. Och historien upprepade sig. I numerärt överläge gjorde gästerna mål, 2-3. Målskytt Emil Krantz. Överkalix förstafemma var fruktansvärt effektiva i powerplay.

Det var inte Älvsbyn.
– Nej, vårt powerplay fungerar inte speciellt bra just nu, konstaterar Drugge.

På de tre senaste matcherna har inte ÄIF gjort ett enda mål i numerärt överläge. Skärpning.

2-4 gjorde gästernas Emil Sikström i tom kasse med 15 sekunder kvar av matchen.
– Som sagt, en jämn match med lite slafsigt spel emellanåt, tycker Drugge som inte var allt för nedslagen.