”Vi har nog spelat bort våra chanser”

04 OKT 2017

André Sköld var nära att göra mål men bollen träffade stolpen. FOTO: KRISTER PALM

Älvsbyn förlorade kvalmatchen till division 4 hemma på Älvåkra mot Alterdalen med 0-1 (0-1). Därmed är möjligheterna till avancemang små.
– Ja, vi spelade nog bort våra chanser. Tyvärr, konstaterade Erik Norén, tränare i ÄIF.

Regnet öste ner när domaren Nikolai Vikström blåste igång matchen. Det innebar en del svårigheter för lagen att hantera den såphala bollen på Älvåkras nya konstgräsmatta.

Båda lagen började lite avvaktande. Men efter en halvtimmes spel gjorde Alterdalen matchens enda mål. Niklas Keil nickade in en hörna.

Älvsbyn hade ett par fina chanser före pausvilan, bland annat ett distansskott av Mats Lundström som var värt ett bättre öde.

I andra halvlek var Älvsbyn det klart spelförande laget på jakt efter en kvittering. Hemmalaget skapade flera chanser. Närmast kom André Sköld som prickade stolpen. Han hade också ett friläge i knapp vinkel från vänster men fick se bollen retfullt rulla precis på fel sida om målramen.
– Vi skapar tillräckligt för att åtminstone klara en poäng. Men så är fotboll. Ibland blir det stolpe ut. Annars tycker jag vi spelade riktigt bra fotboll. Framförallt i andra halvlek, säger Erik.

Älvsbyn vann första matchen borta mot IFK Kalix 2 med 2-1. Alter vann onsdagskvällen drabbning med 1-0. Till helgen möts Alterdalen och IFK Kalix. Det kan bli så att alla lag hamnar på samma poäng och med samma målskillnad.

Erik betraktar dock möjligheterna som små. Älvsbyn har dock svarat för en fantastisk säsong. Laget slutade tvåa i division 5 södra. Två poäng från seriesegern. Ett mål till mot Storfors AIK i den sista seriematchen hade räckt för att bli etta.

– Vi siktade inte så högt före säsongen. Det har trots allt gått över förväntan, säger Erik

Tanken är att Älvsbyn ska bygga vidare med sikte på avancemang kommande säsong. Spelarna har fått en försmak av seriefinaler och kval. Det ger värdefull rutin.