Till Pepparrotsbuggen i Enköping

24 OKT 2017

I fredags flög 12 Dansdragare ner till Arlanda för vidare transport till Enköping där arrangerade dansföreningen ENA Bugg & Swing Enköping N-tävlingen Pepparrotsbuggen.

Tävlingen hölls i Fjärdhundraskolans Sporthall 15 km utanför Enköping.

Dansare från 33 olika dansklubbar från Sverige och Norge hade samlats för att tävla i Bugg, Dubbelbugg, Boogie Woogie och Lindy Hop.

Pepparrotsbuggen inleddes med Buggpass 1 där ungdomar och juniorer tävlade. Eftersom Danssportförbundet i höst har öppnat nationella C- klasser så har C-dansarna inte hunnit bli så många ännu.

Vid vissa tävlingar så slås klasserna ihop och så gjordes det även denna dag.

Efter att ha presenterats dagens domare så inleddes tävlingen med den sammanslagna klassen Bugg Ungdom B, Ungdoms C och Junior C.

Dansdragets båda par Viktor och Kajsa Nilsson UC, Pontus Andersson och Ella Lidström JC dansade helt felfritt och paren fick dela på 8:e platsen i BUB/UC/JC.

Efter Buggpass 1 så var det dags för swingdansen Boogie Woogie. Elias Johansson och Lisa Lundström dansade i C-klass för första gången. Det gick superbra och Elias och Lisa vann BWVC.

Efter Boggie Woogien så var det dags för Dubbelbugg men där hade Dansdraget inga anmälda dansare.

Direkt efter Dubbelbuggen så var det dags för den andra swingdansen Lindy Hop och även där blev det en pallplats för Elias och Lisa. De blev 2:a i LHVC.

Efter lunchpausen drog Buggpass 2 igång med alla vuxen och seniorklasserna.

I Bugg Vuxen C tävlade Axel Lind och Maja Engström samt Martin Nilsson som dammat av sina dansskor igen efter 4-5 års dansuppehåll.

Martin dansar med veteranen Lisa Lundström. Axel och Maja slutade på 18:e plats och Martin och Lisa på en 9:e plats i BVC.

I den största gruppen för dagen, seniorklassen, Bugg 35A så tävlade Kjell Landström och Maria Engström och de slutade på en 14:e plats.

För er som är intresserade av att se paren dansa så finns det filmer på You Tube, HÄR!

Som vanligt när Dansdraget åker på tävlingar så är stämningen glad och god vilket kanske syns när det sedvanliga resekortet tas.

Nu laddar dansarna om igen och tränar flitigt fram till nästa tävling som är R-tävlingen Lussekattsbuggen och N-tävlingen Pepparkaksbuggen i Uppsala den 25 november.

Sedan avslutas höstens tävlingssäsong med ett DM för Norr- och Västerbotten samt R-tävlingen Frostdansen den 9 december i Lycksele.

Text: Maria Engström/Dansdraget