Systembolaget nyinvigde nya lokalen med röda mattan

Under de senaste månaderna har Systembolaget i Älvsbyn genomgått en större ombyggnation. Sen en tid tillbaka bestämde sig nämligen företaget för att expandera butiken, både vad gäller storlek och utbud.

Efter en lång och stressig process är projektet äntligen klart och under torsdagsförmiddagen anordnade personalen en nyinvigning av butiken.

– Det känns jättebra. Det här är ju något som Älvsbyborna frågat efter länge. Vi har dubblat butiken, både i yta och i sortiment. Det vi hela tiden har haft som fokus är att få en butik som Älvsbybon tycker om. Att vi kan erbjuda det som dem har efterfrågat. Vi hoppas nu att Älvsbyborna kommer att tycka om den lika mycket som vi i personalen gör, säger Helena Sidenmark, butikschef.

I och med den större lokalen har butiken ökat sitt sortiment med drygt 400 nya artiklar.

Självklarhet att expandera

På plats under invigningen fanns Jan Gunnarsson, försäljningschef på Systembolaget. För honom var det en självklarhet att öka både i yta och sortiment.

– Det här är en väldigt säsongsbutik, den har en stor peak under sommaren. Då räcker inte ytorna till. Vi har suttit fast i ett hyreskontrakt som gjort att vi inte kommit åt den förra ytan, förrän nu. Nu är det välförtjänt att Älvsbyn får en större butik. Dubbelt så stor yta och med ett bredare och djupare sortiment. Fantastiskt bra, säger han.

Dagen till ära bjöds besökarna på välkomstdryck, i form av en alkoholfri äppelcider av fin karaktär.

Text: Robin Nilsson, Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.