Sveriges mest sålda villa är modellen Linnea från Älvsbyhus

26 OKT 2017
Skrivet av :

Älvsbyhus kan nu glatt konstatera att man inte bara är Sveriges totalt sett största småhustillverkare. Koncernen bygger dessutom Sveriges mest sålda hus: Linnéa.

Det är otroligt roligt att så många gillar husmodellen, faktum är att Linnéa svarar för 40 procent av de hus vi levererat under 2017, säger Olov Granström, försäljningschef Älvsbyhus.

Olov Granström, försäljningschef, Älvsbyhus.

Nästan vartannat hus som levererats under 2017 är ett Linnéa.
Ett enplanshus med boytan 129 kvadratmeter och med möjlighet till fyra eller fem rum.

Olov Granström, försäljningschef Älvsbyhus:

-Det är ganska tydligt i dag att 130 kvadratmeter är en ganska optimal husstorlek för att tilltala många. Inte för stort för ett par, inte för litet för en familj. Det är helt enkelt ett hus för alla typer av familjer.

-Sedan vet vi att den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum och ljusinsläppen från vardagsrummets terrassparti med fönster är väldigt omtyckt. Det skapar en levande yta där barn kan leka, föräldrar laga mat och ändå umgås man.

Grundutförandet är med tre sovrum, det största med direkt tillgång till klädkammare, ett badrum och en mindre toalett samt en rymlig tvättstuga. Den större familjen kan addera ytterligare ett sovrum.

-Vi vet att vi med frånpriset på 1,58 miljoner är väldigt konkurrenskraftiga. Och med fina tillval som den populära köksön, spotlights i fönstren och alla olika färgsättningsmöjligheter kan du anpassa huset som du vill, konstaterar Granström.

Läs mer om Sveriges mest sålda hus här!

Frida Björk

Läs artikeln där Frida Björk, Älvsbyhus CAD-ritare, berättar om varför hon tror modellen blivit en sådan succé här!

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.