Lila dag i Älvsbyn för att hedra försvunna och mördade kvinnor

04 OKT 2017
Skrivet av :

Anki Hjort och Carolin Nilsson, från Kvinno- och tjejjouren Pärlan. FOTO: STERLING NILSSON

Kvinno- & tjejjouren Pärlan i Älvsbyn är en aktiv jour som stöttar och hjälper utsatta kvinnor och barn. Den 25 november arrangeras dagen ”Bär lila” för att belysa de kvinnor som försvunnit eller blivit mördade men även de som överlevt i samband med våld i nära relation. 

I samband med senaste Företagarfrukosten på Polar Hotel informerade Anki Hjort och Carolin Nilsson, från Kvinno- och tjejjouren Pärlan, om evenemanget ”Shine the Light” som på svenska döpts om till ”Bär lila”. Inspirationen kommer från London abused women center i Kanada. 
– Vi hoppas att evenemanget blir årligt återkommande. I Kanada färgas Niagarafallet lila genom ljussättning. Vår förhoppning är att göra detsamma med Storforsen. Vi önskar också ett samarbete med företagarna och handeln i Älvsbyn som kan resultera i exempelvis lila bakelser och annat, informerade Anki.

Kvinno- och tjejjouren Pärlan är just nu ute hos föreningar, skolor, företag och partier för att informera om vad de gör, vad de kan göra, varför de finns och att de även jobbar förebyggande med utbildning om värdegrunder.

– Vi är en aktiv jour och tyvärr en välbesökt jour, säger Åsa Bagger Hallsten, ordförande.

Dagen ”bär lila” är en del av Shine the light och kommer att hållas den 25 november. Andra aktiviteter vecka 47 är föreläsningar och information.

– Bär lila du också, uppmanar Åsa Bagger Hallsten. https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f6c/1/16/2764.png

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.