Filmfolket trivs i Älvsbyn

04 OKT 2017
Skrivet av :

”Ni vitaliserar Älvsbyn och er verksamhet ger spinoff-effekter”, sade kommunalrådet Helena Öhlund till filmproducenten Per Janérus. FOTO: STERLING NILSSON

Per Janérus, producent på Harmonica Films berättade om inspelningen av TV-serien Jägarna i samband med fredagens Företagarfrukost på Polar Hotel. Han öste beröm över kommunen.

 
– Arbetet går bra. Vi är nu inne på inspelningsdag 40 av 55, avslöjade Janérus och berättade att planerna på en TV-serie föddes redan för fem år sedan efter filmen ”Jägarna 2”.
 
– Först tittade vi på inspelningsplatser över hela Norrbotten men våra blickar vändes ganska snart mot Älvsbyn. Här har vi mötts av ett mottagande som är större, bättre och varmare än på något annat ställe. Det gäller alla, från privatpersoner och företagare till kommunen. Bättre än vad man kan förvänta sig. Så vi har det alldeles förträffligt.

 
Janérus berömde speciellt Ulrica Hamsch, näringslivsutvecklare, och Åsa Edin, lokal entreprenör, som under hösten sadlat om till filmbranschen i rollen som administratör och fixare.

– Vi tycker det är roligt att ni är här, kontrade Helena Öhlund, kommunalråd, och inflikade skämtsamt:
– Ni bidrar också till att öka polistätheten på byn plus att vi fått en polisstation till.
 
Janérus tackade för hälsningen med svaret.
– Jag vill gärna komma tillbaka till Älvsbyn. 
 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.