En kväll blandad med god mat och test i lokal ”bondska”

Kvällen är fortfarande ung, men börjar dock lida sig mot sitt slut. Snart börjar en ny arbetsvecka. Men vad gäller underhållningen och maten kommer minnena av det goda att finnas kvar en bra tid framöver.

Kvällens underhållning hölls av dragspelaren och komikern Ulf B ”Flu” Jonsson och sångerskan Christina Aasa Bygdell. Tillsammans bjöd duon på både musik och klassisk underhållning. Repertoaren bestod bland annat av Stevie Wonders hitlåt ”Isn’t she lovley” och ett klämmigt låtval av finsk karaktär.

Efter musikframträdandet höll ”Flu” ett föredrag om Älvsbybor och ”bondskan”, som han menar är modern till alla språk. Efteråt bjöds Bengt Strandberg, ny näringslivschef i Älvsbyn, upp på scenen, där hans kunskaper i ”bondskan” testades. Betyget blev ett förvånat godkänt av ”Flu”.

Mat som tillfredsställde smaklökarna

Årets tillställning bjöd på en rad olika läckerheter, från öst till väst. Dagen till ära serverades det nämligen en fusion av Japansk och nordisk matkultur. En matupplevelse med smaker som tillfredsställde både kropp och själ.

Förrätt.

Förrätten bestod av ”Storforsens hemrökta lax sushi style”, med soyapärlor, ingefärspicklad Luleåshiitake, purjolöksaska samt wasabi- och forellromsemulsion.

Varmrätt.

Huvudrätten bestod av delikat renkalvinnanlår med syrad kantarellsås & lingontrippel. Detta serverades med sotad persiljerot & pommes Anna.

Efterrätt.

Kvällens matupplevelse avslutades med en läcker chokladganache med åkerbärscoulis, färska bär, hjortronmaränger & Storforsens egen åkerbärsglass på krossade drömmar.

Det sammanlagda betyget på de tre rätterna blev sju tummar upp, av fem möjliga.

Kvällen avslutades på dansgolvet till det lokala coverbandet The Bänders.

Text och foto: Robin Nilsson

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.