Distriktsveterinärerna anställer och flyttar till nya lokaler

31 OKT 2017
Skrivet av :

Distriktsveterinärerna i Älvsbyn är mitt uppe i ett större projekt. Efter årsskiftet väntas nämligen gänget att flytta till nya, större utrymmen. Anledningen till detta är för att man helt enkelt har vuxit ur sina gamla lokaler.

– Vi är alldeles för trångbodda i den lokalen som vi har nu. Speciellt nu när vi har anställt fler personal. Vi har sökt ett tag efter ett nytt ställe och har nu bestämt oss för att flytta till Vetegatan (området Grekland). Så det här tror vi kommer att bli jättebra, säger Eva Lidman, djurskötare på Distriktsveterinärerna i Älvsbyn.

Elisabeth Viktorsson, projektledare, på Älvsbyns Fastigheter.

Operationssalar och röntgenrum

I och med flytten är den nya veterinärsstationen mitt uppe i en helrenovering. Älvsbyns Fastigheter har fått i uppdrag av kommunen att ansvara för ombyggnationen.

– Det är ganska spännande för att det är en lite speciell verksamhet, eftersom det är både operationssalar och röntgenrum som ska till. Så det ställer lite annorlunda krav på de som är här och bygger, säger Elisabeth Viktorsson projektledare på Älvsbyns Fastigheter.

Distriktsveterinärerna ser fram emot flytten.

– Det är lite kul, och att det just verkar bli ganska fina lokaler och enkla att arbeta i jämfört med vad vi har i dag, säger Eva Lidman Distriktsveterinärerna i Älvsbyn.

Renoveringen sköts av byggföretaget HÖ Allbygg och planeras vara färdigt i mitten av november. Inflyttning väntas ske i början av december.

Text & foto: Robin Nilsson

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.