Årets senior: ”Kul att kunna bygga drömmar åt kunder”

22 OKT 2017
Skrivet av :

Kenneth representerades på plats av sina döttrar Marie Rönnholm och Catrin Viklund. FOTO: STERLING NILSSON

Sågen i Granträsk har funnits i släkten Viklunds ägo sedan 1875. Arvet har över generationer förvaltats väl och hela tiden utvecklats. Utöver sågade trävaror tillverkar det anrika byaföretaget numera även hus. Därför tilldelas ägaren Kenneth Viklund priset som Årets senior.

Själv kunde han inte närvara men tackade för utmärkelsen i en intervju som spelades upp under Näringslivsgalans prisceremoni. Kenneth representerades på plats av sina döttrar Catrin Viklund och Marie Rönnholm.

– Ett hedrande pris men pappa gillar inte att redan kallas för senior, sa Catrin med glimten i ögat när hon tog emot priset i sin pappas ställe.

 

Granträsk såg har överlevt den så kallade sågverkskrisen genom ständig utveckling.

– Vi behövde komplettera sågverksdelen med tillverkning, berättar Kenneth i nomineringsfilmen där han också berömmer sin dotter Marie som arbetar i företaget som CAD (husritare/arkitekt) och säljare.

– Tack vare henne har det blivit ordning på papper och ekonomi.

 

Själv säger Marie:

– Trä är en häftig produkt. Kul att kunna bygga drömmar åt kunder.

 

Juryns motivering:

”Årets senior har varit med och utvecklat verksamheten från en liten byasåg till en komplett och exklusiv hustillverkare. Genom moderna byggmetoder förädlar han skog till klimatsmart drömboende. Med sitt trygga och framåtskridande ledarskap skapar han ett stort förtroende hos sina anställda och kunder.”

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.