Årets rookie: ”Kul att starta upp företaget”

Ägaren av Aktiv fysioterapi Älvsbyn, Samuel Karlsson – Årets Rookie.

Samuel Karlsson arbetade inom primärvården. När Älvsby sjukgymnastik blev till salu såg han sin chans. I februari köpte Samuel företaget och bildade Aktiv fysioterapi Älvsbyn. Nu är han årets rookie.

– Jättekul och hedrande att få priset, tycker Samuel.

 

Aktiv fysioterapi Älvsbyn använder sig av av nya rön och avancerad utrustning, bland annat en stötvågsmaskin.

– Den är bra för behandling av hälsenor, hälsporre, tennisarmbåge, axlar plus andra slitage- och överbelastningsskador som annars kan vara svårbehandlade, förklarar Samuel.

 

Kunderna hittar i allt större utsträckning till Aktiv fysioterapi Älvsbyn. De kommer från hela Fyrkanten och Arvidsjaur.

– Jag vill ju hjälpa patienterna att bli minska eller bli av med sina besvär.

Avtalet med Region Norrbotten gör att patientavgifterna är de samma som på en hälsocentral. Även högkostnadsskyddet gäller.

 

Utnämningen till Årets rookie kom som en överraskning.

– Ja, det var inte väntat, säger Samuel som därför inte hade förberett något tacktal.

 

Juryns motivering:

”Årets Rookie möter sina kunder med målmedvetet helhetsfokus. Företaget satsar hårt på vidareutbildning, är uppdaterad på nya rön och har redan investerat i ny avancerad utrustning och skrivit avtal med Region Norrbotten. Företagaren har lämnat en trygg tillvaro som anställd inom primärvården för att med en ungdomlig entusiasm ta sig an företagandet.”

 

Andra nominerade var:

Norrabyns Rör och Älvsby Ekonomi- och Företagsservice

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.