Årets Pärla: “Butiken är ett färgglatt kaos”

Johanna Stenvall , ägare av Årets Pärla; Johannas Hem & Hobby. FOTO: STERLING NILSSON.

Johannas Hem & Hobby vann omröstningen till utmärkelsen Årets Pärla.

– Tack alla kunder, tack ni som röstat på mig, tack till min pappa och tack till min man som är så tålmodig, hälsar ägaren Johanna Stenvall.

Johannas Hem & Hobby öppnades våren 2014.

– Det hela började med en dröm om en butik, ett halvår senare stod den klar för öppning, berättar Johanna som driver företaget tillsammans med sin man Andreas.

Ambitionen är att vara en unik butik med ett brett sortiment av hobbymaterial, heminredning, maskeradprylar, radiostyrt, piercingar och leksaker.

– Butiken är ett färgglatt kaos (skratt). Jag försöker hitta något för alla åldrar, förklarar Johanna.

En specialitet är radiostyrda bilar, så kallade RC-bilar. Själva är familjen Stenvall aktiva miniracing-entusiaster.

– Vi åker runt på tävlingar i övre Norrland.

I butiken finns avancerade racingbilar men även reservdelar och tillbehör.

– Det är en uppskattad service. säger Johanna, som även prisas för sitt samhällsengagemang och sina insatser för köpmannaföreningen.

Juryns motivering: 

“Företaget är ett folkets val som inte är rädd för att uttrycka sina åsikter. Ägaren har ett mycket stort engagemang för samhället och för köpmannaföreningen. Hon har också dragit igång ett flertal aktiviteter som loppisar och pysselkvällar och är engagerad i miniracingens utveckling i kommunen.”

 

Övriga nominerade var:

Röda Korset och Älvsby Tryck & Design

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.