Arctic Falls utökar året-runt-verksamheten

12 OKT 2017
Skrivet av :

Jonas Jalar, VD Arctic Falls pekar ut den framtida inriktningen för däcktesterna som bland annat innebär året runt-verksamhet tack vare satsningarna på Lindbäcks-stadion. På bild syns även Erik Lindbäck. (Arkivbild).

Det rullar på rätt bra för älvsbyföretaget Arctic Falls. En ny kylhall på 10 000 kvadratmeter byggs i anslutning till den befintliga skidtunneln på Lindbäcksstadion i Piteå. Kostnad 85 miljoner. I helgen visas dessutom Arctic Falls nya anläggning i Flurheden. 

– Genom investeringarna stärker vi vårt erbjudande mot kunderna. De kan utföra sina tester året runt på snö, is samt våt eller torr asfalt. Samtidigt slipper de släpa sina däck jorden runt. De kan göra allt hos oss, säger Jonas Jalar, VD Arctic Falls.

Den befintliga snötunneln på Lindbäksstadion är 400 gånger 15 meter.
– Men det är en rak hall för start- och bromsprov. I den nya anläggningen går det att genomföra fler typer av tester som aerodynamiska prov på så kallade handling-banor på snö. Det finns utrymme för svängar och annat, berättar Jonas.

Investeringen görs av Darkathlon AB där Arctic Falls är en av delägarna tillsammans med bland andra Lindbäcks Bygg, skidstjärnan Charlotte Kalla och Staffan Persson via Swedia Capital.

– Vi blir hyresgäster på Lindbäcksstadion, förklarar Jonas.

Den nya hallen vid Vallsbergets fot utanför Piteå beräknas stå klar i april 2018. Finansieringen är klar och sker via Tillväxtverket, Sparbanken Nord, Norrlandsfonden och Almi.

Arctic Falls nya anläggning i Flurheden.

Bidrar till att utöka året-runt-verksamheten.
– Vi kan erbjuda däcktester för vinterrelaterade produkter i svalt klimat, på snö och is men även på våt och torr asfalt, berättar Jonas.

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.