Älvsbyn räddade Höstcupen!

10 OKT 2017
Skrivet av :

I helgen skulle den årliga Kirunacupen inom Manlig Artistisk Gymnastik gå av stapeln.

Omständigheter föranledde att gymnastikklubben Norra Norden – Kiruna ställde in höstens enda tävling på region Norr. Snabba beslut och gott samarbete mellan gymnastikföreningarna resulterade i en ny cup – Höstcupen!

Älvsbygymnasterna kunde bistå med sin hall – Älvsbyvärken.

Inom den manliga artistiska gymnastiken (MAG) i region Norr – från Umeå och uppåt, finns ett nära och fruktbart samarbete mellan föreningarna sedan ett antal år. Helgens planerade tävling i Kiruna fick ett sent återbud av tränaren och tävlingsansvarig Vera Gärdemalm. Beklagligt för alla. Särskilt beklagligt ansåg Luleågymnasternas drivande tränare Lars Stenberg och Lina Espling eftersom deras pojkar kommer delta i två tävlingar på riksnivå senare under hösten. Mälarcupen och Svenska Cupen. Tävling drar alltid upp fokus för pojkarna – varpå snabb samplanering mellan Luleå, Boden och Älvsbyn för en ersättande tävling och gemensam träningsdag för Kirunacupen. Det blev premiär för Höstcupen!

Olof Antti på bygelhäst

Höstcupen inleddes under lördagen och Luleå bidrog med 13 tävlande, Boden och Älvsbyn med två var. De tävlade på de fyra olika svårighetsgraderna; RM0, RM1, RM2 samt RM3. Inom gymnastik ska varje tävlande förening bidra med en domare per fjärde tävlande gymnast från föreningen. Här bistod och bjöd Luleå på sina domare eftersom Älvsbyns och Bodens fått förhinder, så tävlingen kunde genomföras. Träningsdagen genomfördes under söndagen där ytterligare färdigheter inom gymnastik tränades in. Framförallt fick både tränare, domare och gymnaster ännu ett härligt tillfälle att peppa varandra till nya färdigheter, utveckla vänskap och dela erfarenheter av gymnastiklivet.

På Höstcupens mest avancerade nivå RM 3 tog Luleås Emil Espling första pris i mångkampen (samtliga sex grenar) med poängen 68,98. Andra pris gick till Yury Evseev och tredje pris till Benjamin Myrestam.

På RM 0 blev Linus Wilhelmsson från Luleå segrare med 69,9 p före Harry Lindgren och Leo Strålberg – båda Luleå.

Text o foto: Karin Efverström

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.