Älvsbyhus nummer 41 000 monteras denna vecka

31 OKT 2017
Skrivet av :

Ännu en milstolpe i Älvsbyhus historia – Hus nummer 41 000 byggs i veckan!

– Det känns som att vi alldeles nyss byggde hus nummer 20 000, men det är 16 år sedan nu, säger Kent Johansson, vd Älvsbyhus.

Älvsbyhus av modellen Selma.

I slutet av oktober 2016 monterades Älvsbyhus nummer 40 000. I veckan, ganska precis ett år senare, var det dags för hus nummer 41 000 – och målet att på tio år komma upp i 50 000 hus följer planen.

En familj i Enköping köpte jubileumshuset och fanns även på plats under monteringsdagen. Valet föll på ett 1,5-planshus fördelat på 85 kvadratmeter på bottenvåningen och en inredningsbar övervåning som ger ytterligare 44 kvadratmeter, när och om behovet finns.

– Det är härligt att hus 41 000 har lämnat fabriken och monterats ihop framför en förväntansfull familj. Tack vare våra duktiga medarbetare rullar vi vidare mot nya mål och jag är säker på att vi inom 10 år firar det 50 000:e huset, säger Kent Johansson.

Älvsbyhus har som målsättning att fördubbla sin försäljning och har därför tagit sats med nya investeringar. Fabriken i Älvsbyn har byggts ut med 500 kvadratmeter och investeringar på över 50 miljoner kronor genomförs just nu. Arbetet med att ladda för både ökad försäljning och produktion är alltså i full gång.

– Varje husnummer är speciellt. Det är en häftig känsla att veta att vi hjälpt 41 000 familjer hitta sitt drömhus. Vi hälsar familjen varmt välkommen till sitt nya hem, avslutar Johansson.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.