“Vi siktar på serieseger”

08 SEP 2017
Skrivet av :

Jonatan Holmqvist farlig frisparksskytt som också blev målgörare och var matchens lirare. FOTO: KRISTER PALM

BILDEXTRA: Älvsbyn fortsätter att jaga Storfors i tabelltoppen. Detta efter en säker och imponerande seger mot Öjebyn med hela 5-0 (3-0) hemma på Älvåkra.
– Jätteroligt. Nu siktar vi på att vinna serien, säger Erik Norén, tränare i Älvsbyn.

En poäng skiljer mellan Älvsbyn och Storfors. Lagen möts i sista omgången.
– Lyckas vi ta tre pinnar till har vi säkrat kvalplatsen. Men som sagt vi nöjer oss inte med detta utan vill bli etta i tabellen, betonar Erik.

Matchen mot Öjebyn dominerade Älvsbyn från första till sista minuten
– Vi skapade massor av chanser och borde kanske ha gjort ännu fler mål. Men det vore förmätet att klaga när vi vinner med 5-0.

Älvsbyn fick en kanonstart. Redan i den åttonde minuten satte Marcus Johansson 1-0. När klockan tickat fram till den 22:a minuten gjorde Oskar Edin Lundström 2-0. Efter dryga halvtimmen ökade Johannes Holmqvist till 3-0. Ridå ner för Öjebyn.

Resten av matchen blev en transportsträcka där tekniska Älvsbyn lekte sig fram mot slutsignalen. Men innan dess gjorde matchens lirare Jonatan Holmqvist 4-0 och Oskar Edin Lundström spikade slutresultatet.

– Jonatan var jätteduktig. Han fick också pris av Norrbottens Fotbollsförbund som bäste spelare, berättar Erik som dock vill berömma hela laget.
– Alla spelade bra.

Bakåt höll Älvsbyn nollan ännu en gång.
– Försvarssspelet var återigen stabilt, berömmer Erik.

 

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.