”Vi siktar på serieseger”

08 SEP 2017
Skrivet av :

Jonatan Holmqvist farlig frisparksskytt som också blev målgörare och var matchens lirare. FOTO: KRISTER PALM

BILDEXTRA: Älvsbyn fortsätter att jaga Storfors i tabelltoppen. Detta efter en säker och imponerande seger mot Öjebyn med hela 5-0 (3-0) hemma på Älvåkra.
– Jätteroligt. Nu siktar vi på att vinna serien, säger Erik Norén, tränare i Älvsbyn.

En poäng skiljer mellan Älvsbyn och Storfors. Lagen möts i sista omgången.
– Lyckas vi ta tre pinnar till har vi säkrat kvalplatsen. Men som sagt vi nöjer oss inte med detta utan vill bli etta i tabellen, betonar Erik.

Matchen mot Öjebyn dominerade Älvsbyn från första till sista minuten
– Vi skapade massor av chanser och borde kanske ha gjort ännu fler mål. Men det vore förmätet att klaga när vi vinner med 5-0.

Älvsbyn fick en kanonstart. Redan i den åttonde minuten satte Marcus Johansson 1-0. När klockan tickat fram till den 22:a minuten gjorde Oskar Edin Lundström 2-0. Efter dryga halvtimmen ökade Johannes Holmqvist till 3-0. Ridå ner för Öjebyn.

Resten av matchen blev en transportsträcka där tekniska Älvsbyn lekte sig fram mot slutsignalen. Men innan dess gjorde matchens lirare Jonatan Holmqvist 4-0 och Oskar Edin Lundström spikade slutresultatet.

– Jonatan var jätteduktig. Han fick också pris av Norrbottens Fotbollsförbund som bäste spelare, berättar Erik som dock vill berömma hela laget.
– Alla spelade bra.

Bakåt höll Älvsbyn nollan ännu en gång.
– Försvarssspelet var återigen stabilt, berömmer Erik.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.