Utskällning gav resultat

20 SEP 2017
Skrivet av :

Jubel i Nybyn efter seger mot Svensbyn. (Arkivbild)

Nybyn vann bortamatchen mot Svensbyn med 3-2 (0-1). Frid och fröjd? Inte alls.
– Nej usch! Vår första halvlek var katastrofal. Vi får vara glada att det bara stod 0-1, säger Magnus Molin, tränare i Nybyn.

De yttre förutsättningarna inför matchen var inte de bästa. Duggregn och kyligt.
– Våra spelare verkade inte speciellt sugna på fotboll. På uppvärmningen gick de mest med händerna i byxfickorna. Jag försökte elda på dem men inställningen var helt fel, något som avspeglade sig under hela första halvlek.

I pausen fick dock spelarna i Nybyn en rykande utskällning av Magnus som hette duga.
– Plus att vi gjorde en del förändringar. Både byte av spelare och positioner för att laget skulle vakna.

Det gav resultat. Direkt efter pausvilan tog Nybyn över taktpinnen. Det ledde omgående till en straff som Abakar Idrisov satte i nät. Samme Idrisov gav sedan Nybyn ledningen. Med 20 minuter kvar utökade Mohamed Abdol Fatah Saleh Said ledningen till 3-1.

Avgjort? Nej inte alls. Svensbyn reducerade och avslutningen av matchen blev nervös vilket kännetecknades av rensningar och långbollar. Men Nybyn höll undan.
– Starkt att vinna trots att vi inte gör någon bra match. Men Svensbyns unga lag ska berömmas för att de aldrig ger upp, säger Magnus,.

Bäst i Nybyn var målskyttarna Abakar Idrisov, Mohamed Abdol Fatah Saleh Said tillsammans med målvakten Waleed Abdulfattah Saleh.
– Waleed var grym och vår matchhjälte, berömmer Magnus.

I och med segern har Nybyn elva poäng. En mer än förra säsongen.
– Därmed ä’r målet för säsongen uppnått. Men får vi behålla spelarna finns utvecklingspotential. Vi siktar mot nya mål och utmaningar. Nästa år siktar vi på 20 poäng, säger Magnus.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.