Tio olycksminuter fällde Älvsbyn

11 SEP 2017

Kapten Vendela OIovsson och Älvsbyn fick åka hem från Luleå med en förarglig uddamålsförlust.

Tio olycksminuter i början av andra halvlek förstörde Älvsbyns segerchanser i bortamatchen mot Luleå SK. Hemmalaget vann med uddamålet 2-1 (0-0).

Det var inget behagligt fotbollsväder på söndagen utan riktigt höst-rusk. Men Älvsbyns fotbollstjejer kämpade väl i regnet och blåsten.

Efter en mållös första halvlek chocköppnade Luleå SK den andra. Det hann bara gå knappt fyra minuter efter pausvilan när Elin Engström satte 1-0. Tio minuter senare utökade Malin Sundqvist till 2-0.

Men Älvsbyn kämpade vidare, vilket de ska ha all heder för. Det gav också utdelning.

I den 87:e minuten reducerade Sofia Johansson till 2-1. Men närmare än så kom tyvärr inte Älvsbyn denna gång.