TAIF vann seriepremiären mot Boden

29 SEP 2017
Skrivet av :

TAIF vann seriepremiären mot Boden. FOTO: KRISTER PALM

BILDEXTRA: Tväråselets AIF fick en smakstart på säsongen. Seger hemma i Älvsbyns sporthall mot starka Boden med 6-4 (2-0, 2-2, 2-2).
– Ett rättvist resultat. Matchen var jämn, som siffrorna visar, men jag tycker att vi hade kontrollen, säger Jonas Holmgren, tränare i TAIF.

Hemmalaget fick en smakstart när Nils Nilsson satte första målet redan efter 30 sekunder. Det placerade TAIF i förarsätet. Något som nyttjades effektivt mot ett jagande Boden. Efter 12:53 utökade Robin Enmark till 2-0.

Sedan var inte TAIF på tårna efter första pausvilan. Gästerna bjöds in i matchen genom två snabba mål. Andra perioden var endast en minut och 39 sekunder gammal när Boden kvitterade.

Men TAIF repade mod och visade på moral. Repliken kom snabbt. Först 3-2 genom Robin Enmark efter 2:04 och strax därefter, knappt tre minuter, 4-2 när Viktor Lundström hittade nätmaskorna.

Viktor visade sig vara varm i kläderna när han ökade till 5-2 i början av tredje perioden. Halvminuten senare satte David Karlsson 6-2. Då såg matchen avgjord ut.

Men Boden skulle skapa nerv på nytt och närmade sig genom två mål. De sista fem minuterna blev spännande.
– Det blev lite hets på slutet. Men jag tycker ändå att vi hade full koll. Vi försökte flytta upp för att få tiden att gå i Bodens zon och kanske få till en chans. Men omedvetet blev det kanske lite försiktigt.

Närmare än så kom dock inte Boden.
– Skönt att komma igång så bra. Grabbarna spelade riktigt fin innnebandy. Vi grundar vårt lagspel på tydliga roller. Alla vet vad de ska göra. Det lyckades i denna match, tycker Jonas.

Adam Storm var duktig i målet och räddade 23 skott. Ett extra plus även till Robin Enmark som i sista stund, på grund av manfall, fick byta position från center till back.
– Något han gjorde med den äran, berömmer Jonas.

I övrigt svarade TAIF för en stark laginsats.

Heta känslor från Boden efter slutsignalen visade att de inte var nöjda med en förlust vilket höjer stämningen till returen.

– Hemma känner vi oss trygga. Utmaningen i år blir att ta poäng borta på fullstor plan, säger Jonas.

Klicka hör för matchfakta…

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.