Riksdagsledamot besökte Älvsbyn och företag i Vistträsk

Anders Lindgren, ansvarig för däcktestverksamheten, Jonas Jalar, VD, och Bill Nilsson, Företagarna, visade riksdagsledamoten Emilia Töyrä ett par av Arctic Falls testanläggningar. FOTO: PRIVAT

Emilia Töyrä, socialdemokratisk riksdagsledamot, besökte Älvsbyn och Vistträsk med omnejd på torsdagen. 
– En givande dag, tyckte hon enligt ciceronen Bill Nilsson.

Emilia började besöket i kommunen med att uppmärksamma kyrkovalet och dela ut rosor på centralorten. Det följdes av ett antal företagsbesök i Vistträsk med omnejd.

Arctic Falls visade däcktestanläggningen i Nattberg och den nya anläggningen som är under byggnad i Lappurträsk/Flurheden.
– En otrolig satsning, tycker Bill Nilsson.

Magnus Bohlin, VD, Helena Öhlund, kommunalråd, Emilia Töyrä och Bill Nilsson gjorde även ett besök hos Bohlins BMM.

Även Bohlins BMM i Vistträsk gästades av Emilia.
– Även det ett fantastiskt välskött företag med uppdrag över hela Sverige och kontor i Uppsala. Jag är stolt att få visa upp alla fina älvsbyföretag, hur bra de utvecklas och vilken potential som finns, säger Bill.

Under dagen besökte även Emilia ruinerna från gamla gruvsamhället i Laver. Området som återigen är aktuellt för gruvbrytning.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.