Riksdagsledamot besökte Älvsbyn och företag i Vistträsk

Anders Lindgren, ansvarig för däcktestverksamheten, Jonas Jalar, VD, och Bill Nilsson, Företagarna, visade riksdagsledamoten Emilia Töyrä ett par av Arctic Falls testanläggningar. FOTO: PRIVAT

Emilia Töyrä, socialdemokratisk riksdagsledamot, besökte Älvsbyn och Vistträsk med omnejd på torsdagen. 
– En givande dag, tyckte hon enligt ciceronen Bill Nilsson.

Emilia började besöket i kommunen med att uppmärksamma kyrkovalet och dela ut rosor på centralorten. Det följdes av ett antal företagsbesök i Vistträsk med omnejd.

Arctic Falls visade däcktestanläggningen i Nattberg och den nya anläggningen som är under byggnad i Lappurträsk/Flurheden.
– En otrolig satsning, tycker Bill Nilsson.

Magnus Bohlin, VD, Helena Öhlund, kommunalråd, Emilia Töyrä och Bill Nilsson gjorde även ett besök hos Bohlins BMM.

Även Bohlins BMM i Vistträsk gästades av Emilia.
– Även det ett fantastiskt välskött företag med uppdrag över hela Sverige och kontor i Uppsala. Jag är stolt att få visa upp alla fina älvsbyföretag, hur bra de utvecklas och vilken potential som finns, säger Bill.

Under dagen besökte även Emilia ruinerna från gamla gruvsamhället i Laver. Området som återigen är aktuellt för gruvbrytning.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.