Massor med Nostalgi

09 SEP 2017
Skrivet av :

Nostalgisk berättarträff med 50- och 60-talsmusik, vid SPF täff.

Massor av spännande aktiviteter: Korsordslösning tillsammans , ”Kar´a-kaffe” , Fritt skapande i tusch, Älvsbyn då och nu, Acrylmålning, Nostalgiresa till 50-och 60-talsmusik som Studieförbundet Vuxenskolan startar i Kyrkmalmens företagscentrum.

Lars Alexandersson, Studieförbundet Vuxenskolan, presenterade i onsdags på en SPF Berättarträff nysatsningar på många aktiviteter.

Sammantaget blir det 2 cirklar varje dag måndag till onsdag och kostnadsfritt t.v. för alla daglediga, inte enbart pensionärer.

Nu är det bara att välja ur det roliga utbudet!

Alexandersson spelade 50-och 60-talsmusik från några av sina tiotusentals vinylskivor: Fats Domino med Blueberry Hill, 34:an med Per Myrberg, Tell Laura I love her, Paul Ankas Diana, Good night, it´s time now to say goodbye, och flera andra i olika genrer från tiden.

Det var låtar som det svängde om, låtar med minnesvärda texter och många (romantiska) minnen väcktes bland åhörarna.

Publiken var nära 40 personer stor och helt med på noterna. Skivorna varvades med småprat om artisterna, musiken och tiden, även åhörarna deltog.

Lasse avtackades för sin mycket fina och uppskattade insats med varma applåder.

Därefter var det fika som också avslutade berättarträffen.

Det var roligt att få samtala med varandra och minnas tillsammans med andra som var med då.

Ur SPF:s senare sommarkalender kan nämnas att under Bodens Skörde-och miljödagar ordnade SPF en buss för att skjutsa ett antal seniorer som trotsade det ihållande regnet för att shoppa loss med hantverk och närodlat.

Vidare ställde miljöchefen Ingrid Olofsson upp för att informera om Översiktsplan och Trafikplan för Älvsbyns kommun, vilket hon gjorde på ett otroligt uppskattat sätt.

Text o Foto: Inger Boström/SPF

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.