Mardrömshalvlek för Älvsbyn

06 SEP 2017
Skrivet av :

Emelie Hjertberg gjorde mål. Arkivbild.

Älvsbyns första halvlek hemma mot Öjebyn blev en mardröm. Gästerna var ofina nog att göra fyra mål på drygt en halvtimme. Tre av dem gjorde Emma Eriksson. Trots en bättre andra halva av matchen kunde inte Älvsbyn gå ikapp utan förlorade med 3-6 (0-4).

Två snabba mål direkt efter pausvilan tände en gnista hopp för hemmalaget. Först reducerade Anna Berglund till 1-4 redan i andra halvlekens andra minut. Mindre än två minuter senare satte Emelie Hjertberg 2-4.

Men när Kristin Jonsson gjorde 2-5 i den 67:e minuten kändes matchenen avgjord. Uppförsbacken för Älvsbyn blev för tung.

Visserligen reducerade Anna Berglund på nytt till 3-5 med elva minuter kvar. Målet fick dock inte mer än akademisk betydelse. Istället kunde Öjebyn sätta 3-6 strax innan slutsignalen.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.