Kvalseger för Älvsbyn – ett steg närmare avancemang till division fyra

30 SEP 2017
Skrivet av :

Madi Akhtri gjorde 1-0 på en målvaktsretur. (Arkivbild).

Älvsbyn är ett steg närmare avancemang till division fyra efter seger borta mot IFK Kalix 2 med 2-1 (2-0).
– Det blev onödigt spännande, tycker Erik Norén, glad och lättad tränare i Älvsbyn.

2-0 gjorde Marcus Johansson. (Arkivbild)

 

I en jämn första halvlek var ÄIF effektivast. 1-0 satte Madi Akhtri på en målvaktsretur efter drygt en halvtimmes spel. Då hade Älvsbyn sin bästa period i matchen.

Bara två minuter senare kom 2-0. Målskytt denna gång var Marcus Johansson. Efter en snabb spelvändning sprang han sig fri och satte bollen säkert i nätmaskorna.
– Kul att kontringarna fungerade på nytt. Vi har haft lite svårt med snabba spelvändningar de senaste matcherna, tycker Erik.

Tvåmålsledningen lyckades Älvsbyn bevara tills en kvart återstod av drabbningen. Då reducerade Kalix och jagade frenetiskt vidare under stor dramatik.
– Usch! Det blev väldigt nervöst, medger Erik.

Men Älvsbyn hade denna gång marginalerna på sin sida.
– Kalix var bra och bollsäkra. Sista halvtimmen var de det bättre laget. Men i cup-matcher gäller det att vinna. Så det var en otroligt skön seger.

I seriefinalen mot Storfors grinade oturen Älvsbyn i ansiktet. Nu var istället turen på deras sida efter ett hårt arbete av hela laget.
– Vi var lite kantigare med bollen än vanligt. Jag är inte helt nöjd med vårt eget spel. Men det spelar ingen roll. Nu har vi ett bra läge och saken i egna händer, säger.

På onsdag ställs Älvsbyn mot Alterdalen hemma på Älvåkra. Ett lag de känner till.

I seriespelet vann ÄIF med 4-0 på bortaplan.

Hemma på Älvåkra slutade mötet lagen emellan 1-1.
– Det blir en rysare. Alter är ett tungt lag att möta.

Kvalserien avslutas sedan nästa helg med Alterdalen mot Kalix.

Alla i Älvsbyn förtjänar beröm för sin kämpaglöd. En extra eloge till målvakten Marcus Lundgren och lagets spelmotor Jonathan Dahlberg som var överallt på planen.
– Han var matchens kung, berömmer Erik.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.