Kvalplatsen säkrad efter hat trick av Oskar i hett derby där den kvinnliga domaren hyllas

14 SEP 2017
Skrivet av :

Oskar Edin Lundström gjorde alla tre mål: FOTO: KRISTER PALM

Oskar Edin Lundström gjorde alla tre mål när Älvsbyn vann derbyt borta på Adolfshed mot Nybyn med 3-0 (1-0).
– En skön seger. Nu är kvalplatsen säkrad, säger Erik Norén, tränare.

Serieepilogen i division fem södra utvecklas till en riktig thriller. Storfors toppar tabellen (som ger direktavancemang) med 41 poäng. En före Älvsbyn, på kvalplats. Två omgångar återstår. I den sista möts Storfors och Älvsbyn. Snacka om dramatik.

– Men först har vi match mot Munksund, betonar Erik.

Munksund/Skuthamns SK är dock avhängda från toppstriden.

– Vi får hoppas att de inte är så motiverade, säger Erik.

Derbyt mot Nybyn sammanfattar Erik med orden:

– Inget skönspel. Men vi gjorde jobbet och tog tre poäng, vilket var det viktiga.

Stor matchvinnare blev Oskar Edin Lundström. Han gjorde samtliga tre mål.

Nybyn var också nöjda med matchen trots uteblivna poäng.

– Vi spelade bra och hade också lägen. Egentligen vann Älvsbyn på grund av tre tabbar från oss. Men frånsett detta så tycker jag att matchen var jämn, säger Jonas Lindmark, ledare i Nybyn.

Domaren Ellen Simu städade genom sitt konsekventa dömande bort allt gnäll och kontrollerade känslorna i derbyt på ett berömvärt sätt. FOTO: PRIVAT

Han berömmer också domaren Ellen Simu.

– Hon var fantastisk. Det blev ett lugnt och jättefint derby. Ellen borde döma varenda match. Hon var konsekvent och det förekom inget som helst gnäll.

Förra året blev ett av derbyna mellan Älvsbyn och Nybyn en riksnyhet efter slagsmål och inblandning från publiken.
– Jag visste inte att detta var en så kallad högriskmatch. Det fick jag veta i efterhand. Men det gick ju bra och spelarna var jättetrevliga. Jag fick även beröm från ett par ur publiken. Det hör inte till vanligheterna. Men jättekul att få beröm, säger Ellen.

Fakta:

Hat trick är ett engelskt uttryck som används i flera sporter, främst bollsporter. Det kommer ursprungligen från cricket, där det betyder att en kastare tar tre wickets på tre kast i rad.

Inom till exempel fotboll betyder det att en spelare i samma match gör tre mål i rad för sitt lag. Det diskuteras ofta vad ett ”äkta hat trick” i fotboll är och de flesta är ense om att det gäller att göra tre spelmål utan att göra mål på straff. Riktiga hat trick-puritaner anser att ett ”äkta hat trick” är tre mål i följd under en och samma halvlek. Ofta säger man dock att en spelare som har gjort tre mål i en match har gjort ett ”hat trick”.

Källa: Wikipedia

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.