Hörnor blev Sikfors segervapen mot Nybyn

07 SEP 2017

Marcus Öman (t.v) blev matchvinnare.

BILDEXTRA: Med tre minuter kvar blev Marcus Öman matchvinnare för Sikfors i hemmamatchen mot Nybyn när han nickade in 3-2 (1-0).
– Vi gör det vi ska, säger Mikael Nilsson, tränare i Sikfors.

Sikfors kan glädjas över segern. Nybyn hade ett skott i stolpen, två mål bortdömda för offside och en straffmiss.
– Jag tycker vi var värda minst en poäng, kanske alla tre. Men offsidemålen var korrekt dömda. Så det är inget att hänga läpp över, tycker Magnus Molin, tränare i Nybyn.

Annars började tillställningen bra för hemmalaget. Thomas Hedman satte 1-0 redan i den 18:e minuten. Ett resultat som stod sig hela första halvleken ut.

När sedan Fredrik ”Freud” Johansson utökade till 2-0 i början på andra halvlek såg det ganska bra ut för Sikfors. Men Nybyn ville annat. Gästerna var stora delar av matchen det spelförande laget och verkade trötta ut ett allt mer stressat hemmalag. Nybyn både reducerade och kvitterade genom Abas Shiikh Ahmed.

– Vi spelade en fantastisk fotboll i två halvlekar. Synd att vi inte lyckas knipa poäng. Men det här lovar ändå gott, säger Magnus.

Till Sikfors försvar ska sägas att många spelare saknades.
– Till och med jag var ombytt, säger Mikael Nilsson.

Två av Sikfors mål kom på hörnor.
– Det var glädjande, tycker Nilsson.

Magnus Molin konstaterade:
– Vi måste bli bättre på att freda målet vid hörnor. Men det är något vi får träna på.