Dramatik när Storfors nickade Älvsbyn till kval

24 SEP 2017

Det olycksaliga målet för Älvsbyn när Axel Johansson nickade in 2-0 för Storfors.

BILDEXTRA: Älvsbyn var ett mål från direktavancemang till division fyra. Efter stor dramatik vann Storfors seriefinalen hemma på Heden med 2-1 (1-0). Två nickmål avgjorde. Men Älvsbyn har fortfarande chans att via kval få en plats i fyran.
– Tungt förstås. Vi fick inte fram det vi kan, konstaterade Erik Norén, tränare i Älvsbyn efter matchen.

Jonatan Holmqvist reducerade till 2-1. Men närmare kom inte Älvsbyn. (Se även bildspel längst ner i inlägget).

För Älvsbyn hade en poäng räckt för serieseger.
– Orutinen sken igenom. Det blev nervigt och vi spelade slarvigare än vanligt, säger Erik.

Ändå var Älvsbyn nära att ta ledningen när Nabi Moradi mötte ett inlägg på volley. Men Storfors målvakt, Johan Nyström, svarade för en jätteräddning.
– Hade vi fått 1-0 i det skedet hade matchen blivit annorlunda, tror Erik.

Både Storfors och Älvsbyn försökte rulla boll utan att skapa speciellt många chanser under första halvlek. Men det blev ett mål före pausvilan. I den 40:e minuten nickade Marcus Fahlgren Hällström in 1-0 för hemmalaget. Detta sedan Ludvig Boman oattackerad transporterat bollen över 50 meter. Då var Älvsbyn allt annat än aggressiva.

Tyngre skulle det bli för de grön-vita. Andra halvlek var bara drygt två minuter gammal när Axel Johansson nickade in 2-0 på en målvaktsretur efter hörna.

Älvsbyn satsade framåt och skapade en hel del. Med tio minuter kvar reducerade Jonatan Holmqvist på volley. Också detta mål tillkom i samband med en hörna.

Det skapade dramatik. Plötsligt var det Storfors som spelade med nerverna utanpå tröjan. Det blev mycket tjongande från hemmalaget när Älvsbyn öste bollar in i hemmalagets straffområde.

Tyvärr hade inte Älvsbyn marginalerna på sin sida. När domaren Robert Ridefors blåste av matchen var det deppigt bland de grön-vita.
– Nu får spelarna deppa ett tag. Sedan ska vi gjuta nytt mod. Vi har ju fortfarande chansen att via kval avancera till division fyra, tröstade Erik.