Älvsbyn upp i tabelltoppen – nu väntar dramatisk seriefinal

21 SEP 2017

Erik Norén och Kjell Ernstsson har lett Älvsbyn till tabelltoppen inför sista omgången då allt avgörs.

Älvsbyn vann komfortabelt hemma på Älvåkra över Munksund/Skuthamns SK med 5-0 (4-0).
– Vår första halvlek var årets bästa, säger Erik Norén, tränare i Älvsbyn, som i och med segern gick upp i serieledning en poäng före Storfors AIK.
Lagen möts i sista omgången. Snacka om dramatik!

Älvsbyn rivstartade matchen. Redan i den 18:e minuten ledde hemmalaget med 3-0 efter mål av; Jonathan Dalberg, Johannes Holmqvist och Oskar Edin Lundström.
– Vi spelade riktigt bra. Skitkul, tycker Erik.

Efter drygt en halvtimmes spel satte Oskar Edin Lundström 4-0. Då var matchen redan avgjord. Gästerna hade inget att sätta emot.

Efter paus slog Älvsbyn av på tempot. Men det blev ytterligare ett mål genom Andrè Sköld.
Segern innebär att Älvsbyn övertar serieledningen inför sista omgången, en poäng före Storfors AIK som tappade poäng mot Sikfors. Lagen möts i den sista omgången. En poäng räcker för att säkra seriesegern.

– Det är alltid svårt att försöka spela oavgjort, konstaterar Erik.

Men det måste väl vara bättre att Storfors har pressen på sig att vinna, eller..?
– Självklart! Vi vet förutsättningarna. Storfors också!

Ni har 13-0 på era tre senaste matcher.