ABF vill upptäcka länets okända musiktalanger

18 SEP 2017
Skrivet av :

Patrik Öhlund, ABF Luleå, Sven-Åke “Svenka” Mella, ABF Piteå, och Jan Martinsson, ABF Älvsbyn, står bakom projektet “Shout it out live” som ska upptäcka Norrbottens okända talanger.

Norrbottens okända musiktalanger ska fram i rampljuset. Detta sker genom ABF:s satsning “Shout it out live”.
– Det finns så otroligt många som skriver egen musik men som aldrig får en chans att uppträda, säger Patrik Öhlund.
Tillsammans med Jan Martinsson och Sven-Åke “Svenka” Mella står han bakom projektet.

 

Alla över 13 år, i band eller soloartister, som skriver eget material är välkomna att anmäla sig till “Shout it out live” som består av fyra deltävlingar och en grand final.
– Länets fria musikliv behöver det här. Vi vill hitta och utveckla talanager. Ge dem chansen att få sin röst hörd, förklarar Patrik.

Sverige-vision

Inom ABF Norrbottens verksamhet finns över hundra band.
– Därför sjösätter vi det här projeketet under hösten, förklarar Jan Martinsson.
I höst håller ABF till inom Fyrkanten.
– Nästa år siktar på hela länet. Visionen är att “Shout it out live” så småningom ska bli rikstäckande, berättar “Svenka”.

Alla välkomna

Första deltävlingen avgörs den 14 oktober i Älvsbyn. Sedan väntar Boden den 28 oktober, Luleå den 4 november och Piteå den 25 november. För band och artister är inte platserna ortsknutna.
– Nej, alla från hela länet är välkomna och väljer själva spelort. En grej i grejen är att musiker ska få träffa musiker, förklarar Patrik.

Final på Forum

Vem eller vilka som vinner avgörs sedan under finalen på Forumbiografen i Älvsbyn den 9 december. Priserna är lockande. Ettan/ettorna får en heldag i BD-Pops studio med tekniker plus 7 000 kronor som är öronmärkta för musikrelaterade inköp.
Tävlingens tvåa får en resa till Helsingborg (där förre pitebon Jim Broström är ombudsman) och ABF:s festival “World of music” med band från hela Europa plus 3 000 kronor.
Tredjeplatsen ger 3 000 kronor.

Skapar mersmak

ABF siktar på runt sex band/artister per ort. Men det finns plats för fler.
– De som anmäler sig till tävlingen kommer att bli väl mottagna med både soundcheck och egen loge. Vi vill ge dem mersmak för musiklivet, säger Patrik.
Juryn i tävlingen kommer att bestå av branschfolk.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.