ABF vill upptäcka länets okända musiktalanger

18 SEP 2017
Skrivet av :

Patrik Öhlund, ABF Luleå, Sven-Åke ”Svenka” Mella, ABF Piteå, och Jan Martinsson, ABF Älvsbyn, står bakom projektet ”Shout it out live” som ska upptäcka Norrbottens okända talanger.

Norrbottens okända musiktalanger ska fram i rampljuset. Detta sker genom ABF:s satsning ”Shout it out live”.
– Det finns så otroligt många som skriver egen musik men som aldrig får en chans att uppträda, säger Patrik Öhlund.
Tillsammans med Jan Martinsson och Sven-Åke ”Svenka” Mella står han bakom projektet.

 

Alla över 13 år, i band eller soloartister, som skriver eget material är välkomna att anmäla sig till ”Shout it out live” som består av fyra deltävlingar och en grand final.
– Länets fria musikliv behöver det här. Vi vill hitta och utveckla talanager. Ge dem chansen att få sin röst hörd, förklarar Patrik.

Sverige-vision

Inom ABF Norrbottens verksamhet finns över hundra band.
– Därför sjösätter vi det här projeketet under hösten, förklarar Jan Martinsson.
I höst håller ABF till inom Fyrkanten.
– Nästa år siktar på hela länet. Visionen är att ”Shout it out live” så småningom ska bli rikstäckande, berättar ”Svenka”.

Alla välkomna

Första deltävlingen avgörs den 14 oktober i Älvsbyn. Sedan väntar Boden den 28 oktober, Luleå den 4 november och Piteå den 25 november. För band och artister är inte platserna ortsknutna.
– Nej, alla från hela länet är välkomna och väljer själva spelort. En grej i grejen är att musiker ska få träffa musiker, förklarar Patrik.

Final på Forum

Vem eller vilka som vinner avgörs sedan under finalen på Forumbiografen i Älvsbyn den 9 december. Priserna är lockande. Ettan/ettorna får en heldag i BD-Pops studio med tekniker plus 7 000 kronor som är öronmärkta för musikrelaterade inköp.
Tävlingens tvåa får en resa till Helsingborg (där förre pitebon Jim Broström är ombudsman) och ABF:s festival ”World of music” med band från hela Europa plus 3 000 kronor.
Tredjeplatsen ger 3 000 kronor.

Skapar mersmak

ABF siktar på runt sex band/artister per ort. Men det finns plats för fler.
– De som anmäler sig till tävlingen kommer att bli väl mottagna med både soundcheck och egen loge. Vi vill ge dem mersmak för musiklivet, säger Patrik.
Juryn i tävlingen kommer att bestå av branschfolk.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.