Storslagen sång i storslagen natur

Anna-Lotta Larsson och Roger Pontare ”How do you keep the music playing” tillsammans. FOTO: EMELIE BERGLUND

BILDEXTRA: Roger Pontare, Anna-Lotta Larsson, Andras Landegren och fem körer bjöd på storslagen sång i Storforsens naturreservat förra lördagen.
– En kul idé. Det här är definitivt någonting att bygga vidare på, tycker Roger Pontare som trivs på naturscenen och som reciterade Lars Berghagens hyllningstext om Storforsen.

Fem körer från närområdet; Bothnia Vocals, Schalgerkören, Support Choir, Korskyrkan och Snapsakademien medverkade. Det framförde ett par egna nummer för att sedan förenas i Storforsens Storkör tillsammans med Anna-Lotta Larsson och Roger Pontare.

Pontare har tidigare uppträtt på Storforsens naturscen men för Anna-Lotta Larsson och pianisten Andreas Landegren var det premiär.
– Fantastiskt att äntligen få möjligheten, säger Anna-Lotta.

Andras Landegren, kapellmästare för Lotta på Liseberg, trivdes också.
– Jag kommer gärna tillbaka. Vilken underbar plats, hälsar han.

Anna-Lotta och Andreas bjöd på stillsam baladkonst, bland annat visor av Taube, Olle Adolphson, Hansson the Wolf United och Leonard Cohen.

Efter detta förenades Anna-Lotta och Pontare i ”How do you keep the music playing”. Därefter levererade Pontare flertalet av sina hits, självklart även ”När vindarena viskar mitt namn” uppbackad av Storforsens Storkör (namngiven av Anna-Lotta).

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.