Sikfors vann trots chockstart och målvaktsdramatik

14 AUG 2017
Skrivet av :

ISK fick inte stopp på Matilda Nilsson och Sikfors trots handgripliga metoder. Blå-vitt vann med 2-1.

BILDEXTRA: Chockstart med baklängesmål redan i första minuten. Tre olika målvakter under matchen. Men Sikfors redde ut allt och vann hemma på Forsvallen mot Infjärden med 2-1 (0-1).
– En bra match men vi kan mycket bättre, tycker Leif Cederlund, tränare i Sikfors.

Annars inleddes matchen med en riktig kalldusch för Sikfors. Baklängesmål redan innan första minuten var spelad. Ellen Berggren kunde ge gästerna ledningen efter en tillkrånglad situation i hemmalagets straffområde.
Men Sikfors visade moral. Laget tog tag i taktpinnen och dominerade spelmässigt.
– Vi hade ju hundra chanser (skratt), säger Leif.
Hundra är en överdrift, men Sikfors skapade många lägen, bland annat en ribbträff av Sara Cederlund. Men hemmalaget fick gå mållösa till halvtidsvila.

Sikfors målvakt Lisa Nyberg fick också i samband med pausen lämna planen för sjukhuset sedan lillfingret på ena handen fått sig en smäll och blivit helt krokigt. Det visade sig vara en fraktur (spricka) och ur led. Därmed fortsätter målvaktsförbannelsen för Sikfors. Laget har använt fem målvakter under säsongen och samtliga dras med någon form av sjukdomar eller skador. I andra halvlek fick därför Emelie Berglund och Sara Cederlund ställa sig mellan stolparna. Sara drog på sig målvaktshandskarna efter sitt segermål.

Utdelningen för Sikfors kom alltså istället efter paus. Andra halvlek var bara sex minuter gammal när Matilda Nilsson kvitterade. Elva minuter senare blev Sara Cederlund matchvinnare genom att snyggt placera in en indirekt frispark. Frisparken kom till efter att den assisterande domaren vinkat för att ISK:s målvakt Klara Lindström passerat straffområdeslinjen vid en utspark. Ett domslut som inte hör till det vanliga.

Segern kunde ha blivit större. Även efter paus dominerade Sikfors och skapade flertalet chanser. Laget noterades för ytterligare en träff i överliggaren när Matilda Nilsson försökte skruva in en boll från högerkanten.

Sikfors rullade boll riktigt bra långa stunder. Speciellt i andra halvlek.
– Vi har bytt spelsystem. Tidigare fick vi för smalt lag med alldeles för korta passningsalternativ. Nu försöker vi bredda spelet och använda oss av ytorna. Det ser riktigt bra ut på träning. Nu ska vi också se till att det fungerar på matcherna fullt ut, säger Leif.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.