Säker seger för Älvsbyn

20 AUG 2017

Alvina Lundberg och Olivia Sandberg jublar efer Älvsbyns 3-0-mål.

BILDEXTRA: Efter en skakig första halvlek skärpte Älvsbyn till sig i andra. Det resulterade i en säker seger hemma på Älvåkra mot Tornedalslaget FC Norra med 3-0 (0-0) på söndagen.
– Tre poäng hade vi räknat med, säger Tommy Granström, ledare i Älvsbyn.

Älvsbyns fotbollsdamer går som tåget efter sommaruppehållet. Fyra segrar på fem matcher. Men de första 45 minuterna var ingen höjdare.
– Korrekt. Därför gjorde vi en del förändringar efter pausvilan. Då lyfte vi, avslöjar Tommy.

Bland annat flyttades bollsäkra Elvira Nordström ner som mittback och Emelie Hjertberg tog plats i anfallet. Då blev det fart på hemmalaget.

Bara fyra minuter efter pausdrickat satte Emelie Hjertberg 1-0 på pass av Anna Berglund. 14 minuter senare var det omvända roller. Emelie bröt in på högerkanten och frispelade Anna. Det innebar 2-0.

Slutresultatet fastställdes när Anna Berglund nickade in 3-0 med elva minuter kvar av matchen.
– Tre stabila poäng. Nu laddar vi för bortamatch mot Alvik på fredag, säger Tommy och berömmer hela laget för insatsen i andra halvlek.

Målvakten Moa Rosengren var också stabil i sitt agerande och höll ytterligare en nolla.