Pärlor på party

21 AUG 2017
Skrivet av :

SPF Pärlans seniorer samlades till surströmmingsfest på självaste premiärdagen som traditionen bjuder, och varför ändra på ett vinnande koncept?

En del av de vackert dukade borden

Över 80 gamla och många nya medlemmar deltog i kalaset som hölls i Vidsel. Redan från det att man steg ombord i bussen var stämningen på topp, och det fortsatte under hela kvällen.

Efter det att ordföranden hälsade alla välkomna sjöng man ett par allsånger till surströmmingens lov, medan festkommittéen dukade fram maten.

Också enligt traditionen gick alla ”Kalles tipsrunda” och priser delades ut.

Kluriga frågor besvaras med glans

men inte utan möda

Ordförande Per berättade om de aktiviteter som nu börjar efter sommaruppehåll, en del på nytt men många nystartar: bowling, körsång, promenader, ukulele.

Berättarträff blir det den 6 sep med nostalgisk musik från 50 – och 60-talen med Lasse Alexandersson.

Och redan på fredag den 25 går en busslast till Bodens Skörde – och Miljödagar.

Under veckan som gått har Vuxenskolan presenterat programpunkten Dagcaféer med olika teman: Korsordslösning tillsammans, ”Karla-kaffe”, Fritt skapande, Akrylmålning, Musikalisk nostalgiresa, Älvsbyn Då och Nu mm

Även datakurs, att använda facebook och internet bättre kommer att erbjudas.

Mycket av det digra programutbudet kan även andra än seniorer delta i.

Se mer på SPF Seniorerna Pärlan Älvsbyn facebooksida eller hemsida.

SPF:s kör, för dagen ordentligt decimerad, sjöng ett program med varierande sånger, Spela upp nå´n enkel melodi, Hårgalåten, Ta mej till havet, Ett glas öl av Hasse & Tage för att ta några ur repertoaren.

Till kaffet bjöds en god rabarberkaka med vaniljsås och så blev det dags för lotteridragning med många och fina vinster som skänkts av medlemmarna själva.

Ett dignande vinstbord: grill, hantverk, egenskördade bär och mycket, mycket mer

Kvällen avslutades med bussresa hem med ännu mer trevligt prat.

Text och Foto: Inger Boström/SPF Pärlan

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.