170 förare o Maxfart på Högheden

UPPDATERAD: Det är full fart på Höghedens motorstadion under helgen. 170 förare tävlar om att komma i mål som ”Heatsegrare” i kampen om de åtråvärda finalplatserna. Motorerna varvas, pulsen stiger och adrenalinet pumpar. Vi snackar folkrace när den är som bäst!

Lördag
Älvsbyn 2-dagars är en riktig familjefest där Folkraceentusiaster samlas från när och fjärran. Årets upplaga lockade till inte mindre än 170 startande chaufförer. Depån fylldes till bredden, och första dagen i tävlingen fortskred i högt tempo, både på och utanför banan.

 

-Ja, man kan säga att vi höll ett bra tempo idag, sammanfattar Tobias Nordin, Älvsbyns MS, som i det stora hela är mycket nöjd med tävlingen så här långt. Älvsbyn 2-dagars arrangeras för fjärde året i rad och folkracekommitén har kämpat hårt för att få till ett lyckat arrangemang. Tillsammans med duktiga funktionärer har klubben inget att skämmas för: Hamburgare vändes i rasande fart, motorer varvades om vartannat, bärgningar, motorbyten, däckbyten och annat skedde i en hastighet som som bara sann tävlingsanda kan åstadkomma.

En älvsbyförare som verkligen höll maxfart och stack ut i mängden var junioren Max Forsman, som körde in tre raka heatsegrar och därmed kammade hem full pott efter dagens slut, full pott fick också hemmaföraren Tommy Larsson tävlande i veteranklassen.

-De imponerade verkligen, berömmer Tobias Nordin och fortsätter: – Max som junior har visat sig vara både reaktionssnabb och säker i sin körning, det ska bli spännande att se hur det går för honom och alla de andra under söndagens deltävling.

 

Söndag 6/8 ”Bildextra”

En väl genomförd 2 dagars och om vi här citerar vad Eilert Gezelius i Motor Norr skriver.

– Som hälsning till Tobbe Nordin så tycker jag ni gjorde en strålande tävling med stort tempo. Ett heat iväg och medan de körde var nästa heat uppställt på plattan för start. Det var knappt man hann vattna vegetationen mellan varven.

TEXT: Sterling Nilsson

RESULTAT

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.