Hela Sveriges ”Loffe” är död

På torsdagsmorgonen meddelades att Skådespelaren, komikern och musikern Janne ”Loffe” Carlsson är död, 80 år gammal.

Redan 1950 började han med film, detta i ”Anderssonskans Kalle”.

Därefter har vi stött på ”Loffe” i mycket annat, ”Göta kanal”, ”47:an Löken”, ”Repmånad” och ”Rallybrudar” som är klassiker vi aldrig glömmer, eller varför inte Tv-serien ”Någonstans i Sverige” från 1973.

Janne Carlsson var en fantastiskt duktig trumslagare och spelade med jazzlegendarer på 60-talet och tillsammans med Bo Hansson mellan åren 1967–1969 var de gruppen Hansson & Karlsson, som spelade med Jimi Hendrix när han besökte Sverige.

-Janne var ett charmtroll, han hade en förmåga att charma folk, han kunde säga nästan vad som helst till folk men de bara skrattade, säger Pugh Rogefeldt som anlitade Janne som trummis på flera av sina skivor.

Arkivbilder:

Jojje Wadenius, Pugh Rogefeldt och Janne ”Loffe” Carlsson, under ”Musik under Augustimånen” 2007 i Yttersti.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.