Dubbla segrar för Älvbyns fotbollsdamer

11 AUG 2017

Sofia Johansson dribblade sig till skottläge och gjorde 1-1 i matchen mot Malmberget. FOTO: KRISTER PALM

BILDEXTRA: Först en skrällseger över topplaget Malmbergets AIF med 2-1 (0-1). Sedan en säker trepoängare mot bottenlaget Munksunds Skuthamns SK med 2-0 (2-0). Höstsäsongen har verkligen börjat på ett fantastiskt sätt för Älvsbyns fotbollsdamer.

Anna Berglund gjorde det avgörande 2-1-målet. FOTO: KRISTER PALM

I matchen mot Malmberget var det gästerna som tog ledningen med 0-1 på Älvåkras konstgräs i den 27:minuten genom Linda Wänelöf.
– Men det kändes som att vi hade mer ork, säger Älvsbyns tränare Lars Westerlund.

Han fick så rätt. För efter pausvilan var det hemmalaget som dominerade. Kvitteringen kom också rättmätigt med 20 minuter kvar att spela. Målskytt; Sofia Johansson.

En kvart senare satte Anna Berglund det matchavgörande målet.
– En bra match av oss. Länge sedan vi spelade så bra, berömmer Lars och fortsätter:
– Vi hade faktiskt fler chanser att göra mål. Det var en rättvis seger som ingjuter självförtroende i laget.

I matchen mot Malmberget klev två unga och lovande spelare in i Älvsbyns A-lag; yttermittfältaren Agnes Orädd och ytterbacken Johanna Johansson. De visade verkligen framfötterna.
– Kul att vår ungdomsverksamhet fostrar spelare. Agnes och Johanna var jätteduktiga. Men hela laget bör hyllas för inställningen, tycker Lars.

Anna Berglund gjorde båda målen mot Munksunds Skuthamns SK. FOTO: KRISTER PALM

Efter lördagens match mot Malmberget väntade MSSK hemma på Älvåkra. Där kom inte hemmalaget upp i samma nivåer spelmässigt sett. Men segern med 2-0 var odiskutabel.

Redan i första halvlek avgjorde Älvsbyn genom två mål av notoriska målskytten Anna Berglund.

Fortsättningen lovar gott för Älvsbyns talangfulla lag.

Se fler bilder nedan. FOTO: KRISTER PALM