Älvsbyns fotbollsdamer utmanar om seriesegern

14 AUG 2017

Vendela Olovsson, lagkapten, en av många duktiga i Älvsbyn (Arkivbild) FOTO: KRISTER PALM

Den fina höstformen håller i sig för Älvsbyns fotbollsdamer. På söndagen kom tredje raka segern efter sommaruppehållet borta mot FC Norra på Riavallen i Pajala med 2-1 (2-1). Helt plötsligt utmanar Älvsbyn om seriesegern.

Bollen rullar verkligen Älvsbyns väg just nu. Maximala nio poäng efter omstarten efter segrar mot Malmberget, Munksund och FC Norra. Det innebär att Älvsbyn bara är fem poäng efter serieledande Notviken med en match mindre spelad!

De grön-vita spelar en stabil och vägvinnande fotboll. Inte minst försvarsmässigt har laget utvecklats starkt.

Mot FC Norra gav Anna Ljuslinder Älvsbyn ledningen efter dryga tolv minuter. Lisa Hiltunen kvitterade till 1-1 fem minuter senare. Men Älvsbyn visade moral. Nio minuter före pausvilande satte Evelina Isaksson det matchavgörande målet.