Älvsbyn vann derbyt mot Sikfors

16 AUG 2017
Skrivet av :

Oskar Edin Lundström och Älvsbyn flyger fram i division fem södra. Oskar gjorde första målet när Älvsbyn besegrade Sikfors med 3-1. ARKIVFOTO: KRISTER PALM

Älvsbyn vann tisdagskvällens prestigemöte mot Sikfors hemma på Älvåkra med 3-1 (1-0) sedan Nabi Moradi avgjort på tilläggstid.
– Ingen av våra bättre insatser men vi tog tre poäng vilket var det viktiga. Dessutom bjöd Sikfors på tufft motstånd, säger Erik Norén, tränare i Älvsbyn.

Hemmalaget började piggast och Oskar Edin Lundström gav Älvsbyn ledningen i den 14:e minuten.
– Första 25 minuterna var Älvsbyn bättre men sedan tycker jag att vi spelade upp oss rejält, säger Mikael Nilsson, tränare i Sikfors, som också berömmer Älvsbyns målvakt Markus Lundgren.

Derbydramatiken tätnade i andra halvlek. Med 20 minuter kvar tilldömdes Älvsbyn en straff. I samma situation blev gästernas Jens Nilsson utvisad. Straffen satte Johannes Holmqvist i mål.

Avgjort? Nej långt ifrån. Sikfors kämpade på med en man mindre.

I den 83:e minuten drog gästernas Tomas Hedman på sig sitt andra gula kort. Då var Sikfors två man kort. Ändå lyckades laget reducera genom Martin Lundberg i den 87:e minuten. Plötsligt var det nerv i matchen.

Men närmare än så kom inte Sikfors. Nabi Moradi satte Älvsbyns tredje mål på tilläggstid (90+1).
– Synd. Jag tycker domaren avgör matchen, säger Mikael Nilsson var lag har ett tufft spelschema.

Match mot Älvsbyn i går tisdag och match i kväll, onsdag, på nytt mot Öjebyn.
– Vi försökte få en av matcherna flyttade. Men både Älvsbyn och Öjebyn vägrade. Självklart ser Öjebyn en möjlighet i att möta ett slitet Sikfors. Dessutom fick vi två spelare utvisade och avstängda i matchen mot Älvsbyn. Vi får se vilket lag vi kan mönstra, suckar Nilsson.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.