Älvsbyn upp i serieledning – Nybyn förlorade

14 AUG 2017
Skrivet av :

David Karlsson, Eseyas Amine, Nabi Moradi , Taha Anwar och Älvsbyn ångar på mot serieseger(Arkivbild).

Älvsbyn vann med 2-0 (1-0) borta mot Arvidsjaur på söndagen. Det förde laget upp i tabelltoppen. Nybyn spelade samma kväll borta mot Munksunds Skuthamns SK men förlorade med 0-7 (0-4).

Älvsbyn ångar på i division fem södra. Det talangfulla laget, under ledning av Erik Norén och Kjell Ernstsson, spelar en teknisk och underhållande fotboll som också ger resultat.

Mot Arvidsjaur dominerade Älvsbyn också spelmässigt men hade svårt att avgöra trots en drömöppning. Redan i den nionde matchminuten satte Johannes Holmqvist 1-0 på straff. Fler mål bjöd inte den första halvleken på.

Men efter paus satte Älvsbyn fart på nytt. Nabi Moradi utökade till 2-0 bara tre minuter in i andra halvlek. Då var Älvsbyns seger i hamn.

Glädjande är att Älvsbyns försvarsspel fortsatt är stabilt. En ny nolla mot Arvidsjaur innebär att laget endast släppt in åtta mål. Älvsbyn har också seriens bäste målvakt i Markus Lundgren.

Älvsbyn toppar serien på 25 poäng. Två före Storfors, Alter och Munksund Skuthamns SK. Men då har Storfors en match mindre spelad.

För Nybyn gick det sämre. Förlust med 0-7 mot MSSK på Idrottsparken i Munksund. Men det är bara att kämpa vidare för Nybyn som tar emot Storfors hemma på Adolfshed den 16 augusti. Poäng i den matchen och laget hjälper Älvsbyn i toppstriden.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.