Älvsbyn nära att ta poäng av tabellettan Notviken

18 AUG 2017
Skrivet av :

Anna Berglund och Vendela Olovsson gjorde Älvsbyns mål. ARKIVFOTO: KRISTER PALM

Notviken kom till Älvsbyn med ett kraftigt förstärkt lag kryddat med spelare från division ett. Men de fick kämpa ordentligt för att vinna. Älvsbyns fotbollsdamer bjöd upp till dans och spelade en fantastisk fotboll. Tyvärr blev det förlust med 3-4 (3-2).
– Men vi behöver inte skämmas. Tvärt om. Tjejerna visade att de håller mycket hög klass, berömmer Lars Westerlund, tränare i ÄIF.

Älvsbyn chockstartade. Först gjorde Vendela Olovsson 1-0 på en nick efter tolv minuter sedan hemmalaget fått en hörna.
– Årets snyggaste mål. Vendela fick en klockren träff med pannan och styrde bollen upp i nättaket. berättar Lars.

Två minuter senare utökade Älvsbyns notoriska målskytt Anna Berglund till 2-0. Då var Notviken ordentligt under press men repade mod.

I den 21:a minuten reducerade Jenny Forssberg och mindre än tre minuter senare kvitterade Veronica Nyström. Ordningen återställd, trodde nog Notviken. Men återigen chockade Älvsbyn Luleå-laget. Precis före pausvilan gav Anna Berglund Älvsbyn ledningen på nytt.

Tyvärr lyckades inte hemmalaget behålla ledningen speciellt länge. Redan i andra halvlekens andra minut kvitterade Notviken till 3-3 genom Johanna Lindbäck.
– De fick en frispark på mittplan som de slog snabbt. Tyvärr var inte våra spelare på alerten. Lite synd när vi gjort en så bra insats, tycker Lars.

Segermålet för Notviken kom sedan, lite oturligt för Älvsbyn, på straff genom jenny Forssberg.
– Anna Berglund fick en knuff som hon försökte parera i samma veva träffade bollen hennes hand. Maximal otur.

Lars Westerlund, likosm många andra, ansåg att Älvsbyn var värda åtmisntone en poäng.
– Men vi möter ett jättebra lag och stod upp bra. Det visar att Älvsbyn har många duktiga tjejer. Trots förlusten ska vi vara stolta över insatsen.

 

 

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.