Älvsby församling har fått en engelsk systerkyrka

Kyrkoherde Anna-Karin Thorngren Bergman och Peter Leech, kyrkoherde i Yare Valley Churches

I samband med gudstjänsten söndag den 13 augusti tecknades ett vänortsavtal mellan Älvsby församling och engelska Yare Valley Churches i Norwich stift.

På sin hemsida beskriver Yare Valley Churches sig som en ”familj av församlingar” inom församlingarna Braydeston, Brundall och Postwick som alla ligger strax utanför Norwich.

Avtalet är ett sätt att stärka banden mellan församlingarna, dela information, byta tankar och idéer, ge och ta emot råd av varandra och självklart också uppmuntra till besök församlingarna emellan.

-Jag är jätteglad över att vi får till den här överenskommelsen, det är bra och viktigt att blicka utåt. Som kyrka är vi del av ett större sammanhang.

Att skapa relationer till systerkyrkor i andra länder känns angeläget! säger Anna-Karin Thorngren Bergman, kyrkoherde Älvsby församling.

Det första besöket gjordes redan under våren 2017.

Då reste prästen Stig Strömbergsson och några av församlingens ungdomar till England och tog del av den engelska kulturen.

Nu har returbesöket ägt rum, och ett halvdussin Britter har under helgen som gått besökt Älvsbyn och därmed också fått erfara det församlingsarbete som bedriv på orten.

Helgen bjöd också på trevliga aktiviteter, promenad upp på Hundberget och ett besök vid Storforsens naturreservat.

Källa: Pressmeddelande från Älvsby Församling

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.