Trolltagen närmar sig med stormsteg

06 JUL 2017
Skrivet av :

Sommaren 1987 hölls premiären för baletten Trolltagen i Storforsens trolska miljö. I år firar den anrika föreställningen hela 30 år. Förutom föreställningen kommer det även att bjudas på aktiviteter runt om kring, för både stora och små.

Läs även inlägg om Event & Balett i Storforsen ekonomisk förening

I tre dagar har besökare chans att följa med in i den magiska berättelsen om de sex små flickorna som rövas bort av en virvelvind och sätts i fångenskap hos ett gäng fula troll. När flickorna väl blivit vuxna planerar trollen att gifta sig med dem och göra dem till drottningar i sina slott. Hur ska detta sluta? Det återstår att se.


Under torsdagen hölls generalrepetitionen där årets ensemble fick köra igenom hela pjäsen med både musik och dräkter. Maj-Lis Johansson, producent och projektledare, är en av alla som väntar med spänning på att årets premiär ska anlända.

– Det känns riktigt spännande, jag tror att det kommer att bli toppenföreställningar. Jag tror på vädret och hoppas att det blir mycket folk.

Föreställningar 2017

Fredag den 7 juli kl. 19.00

Lördag den 8 juli kl. 14.00 & 19.00

Söndag den 9 juli kl. 14.00

Föreställningen är cirka en timme lång.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.