Rökning kostar Älvsbyns kommun 25 miljoner kronor varje år

11 JUL 2017
Skrivet av :

Anders Lindh, Älvsbyns sportintresserade präst, delger sina tankar om stort och smått i livet.

”När man läser statistiska siffror för hur Älvsbyborna mår ser det ganska bra ut. Vi mår ganska bra över lag” skriver prästen Anders Lindh i sin blogg.

Han fortsätter:

”Statistik är ju nu alltid statistik och med den går det att bevisa mycket. Siffran i rubriken är just en statistisk siffra för hur mycket tobaken/rökningen kostar kommunen varje år, 25 miljoner. Då är inte snuset medräknat. Den är framtagen genom att dela den total kostnaden för hela Norrbotten, 781 miljoner, med antal invånare.
I siffran, 25 miljoner, ingår bl.a. sjukvårdskostnader och produktionsbortfall. Varje år dör 5 älvsbybor för tidigt som en följd av rökningen.”

Läs mer här…

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.