Magisk konsert med Roger Pontare, Anna-Lotta Larsson och fem körer på Storforsens naturscen

Andreas Landegren, mest känd som kapellmästare i TV 4:s program ”Lotta på Liseberg” och Anna-Lotta Larsson, artist, sångpedagog, operasångare, skådespelare, körledare plus mycket annat på meritlistan kommer till Storforsen…

Roger Pontare, Anna-Lotta Larsson, Andreas Landegren (kapellmästare för TV-programmet Lotta på Liseberg), fem körer och en barnmusikgrupp står för årets konserthändelse på den vackra naturscenen i reservatet vid Storforsen lördagen den 5 augusti.
– Det är som att stå mitt i en naturtavla och sjunga, säger Pontare.

…liksom Roger Pontare.

 
Den 5 augusti är det premiär för Storforsens musik- och kulturfestival på naturscenen i Storforsens naturreservat. Tanken på en festival har funnits i många år. Denna sommar förverkligas idén genom bildandet av Storforsens Eventförening.
– Vi kan locka med Europas största fors och en scen mitt i naturreservatet. Även om 150 000 personer besöker Storforsen varje år så är den fortfarande något av en oupptäckt pärla. Området har potential att utvecklas så mycket mer. Naturscenen med sin naturliga klipp-läktare mitt i den gamla älvfåran har förutsättningar att bli Norrbottens motsvarighet till Dalhalla, säger arrangörerna.
En naturtavla
Roger Pontare har tidigare uppträtt på naturscenen bland annat som solist, med Sofia Jannok och Roxy Storband.
– Det är en fantastisk och unik plats på många sätt. Scenen och omgivningen gör mig ödmjuk och andlig. Jag tror också att man sjunger bättre på Storforsens naturscen omgiven av så mycket skönhet. På scenen uppträder alla bokstavligen på vattnet. Det är som att stå mitt i en naturtavla, säger Roger Pontare och fortsätter:
– Det är så vackert och bra. Egentligen borde man skriva ett poem för att göra platsen rättvisa.
Premiär
Anna-Lotta Larsson har i sin ungdom besökt Storforsen flera gånger.
– Men jag har aldrig uppträtt på naturscenen. Så det blir premiär för mig. Det ska bli mycket spännande. Nu ska vi alla dansa soldanser så att vi får fint väder den 5 augusti.
Hennes pianist Andreas Landegren är känd för många som kapellmästare i TV4:s allsångsprogram ”Lotta på Liseberg”.

Support Choir medverkar…

Visionen för musik- och kulturfestivalen rymmer förhoppningar om ett årligt återkommande arrangemang som ska sätta Storforsen och Älvsbyn på kartan bland alla musik-, kör- och kulturentusiaster.

Deltagande körer är; Schlagerkören, Support Choir, Bothnia Vocals, Sångarna (Korskyrkan Älvsbyn) och Snapsakademien, Luleå tekniska universitet.

…tillsammans med Snapsakademien (bild), Schlagerkören, Sångarna (Korskyrkan Älvsbyn), och Bothniakören.

Intresse från Kina
Första tanken, att starta med en fullskalig festival under tre dagar, fick efter mycket grubblerier revideras.
– Istället kör vi en “Uppstart” den 5 augusti 2017. Detta för att få en känsla för hela arrangemanget i form av scenlogistik, reselogistik, boendelogistik med mera. Med ett “Uppstartsår” får vi också möjlighet att säkra marknadsföringsmaterial inför 2018 i form av bilder, filmer och dokumentation. Då kan vi också tidigt gå ut med inbjudan inför 2018. Vi har redan förfrågningar från körer i Kina och Italien för att nämna två exempel. Men kommande år kommer vi att gå bredare och även inkludera folkmusik, rock-, blues, ethno och körsång. Då blir det förhoppningsvis en tredagarsfestival, avslöjar arrangörerna.
Biljetter släpps inom kort via Tickster.se, Coop Extra Älvsbyn och Freds musik Piteå.
Förköpspriser: 0-7 år gratis. 8-15 år 120 kronor, 16 år och äldre 295:-
Pris vid grind: 340:-

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.