Älvsbybor står för kärleksbudskap på PDOL

27 JUL 2017
Skrivet av :

Jimmy Stenman och Emil Alm två älvsbybor som ska få det att svänga på Kärlekslandet.

Piteå Stadshotell förvandlas under Piteå Dansar och Ler till Kärlekslandet. Två av drivkrafterna är älvsbybor; Jimmy Stenman, arrangör, och Emil Alm, discjockey.
– Kärlekslandet brukar vara populärt. Vi hoppas på mycket folk, säger Jimmy.

Kärlekslandet smygstartade måndag till torsdag med ett Kärlekscafé på Polstjärnan, HBTQ-information, lite Pite älv Pride-information samt säkrare sexinformation.

I helgen blir det fullt drag på stadshotellet i dubbel bemärkelse. Emil Alm, från Älvsbyn men numera bosatt i Lindesberg utanför Örebro, står för tongångarna i krogen 1906. På verandan ser sedan DJ-kollegorna CnC att värma upp publiken innan drag- och showgruppen WAD-girls tar över utescenen.

Wad Girls

– WAD-girls gör en fantastisk insats. De skänker hela sitt gage till Positiva gruppen, för att bekämpa HIV. De har hittills samlat ihop över 600 000 kronor. De kommer att köra tre olika shower under torsdag, fredag och lördag, berättar Jimmy.

Samarbetet mellan RFSL Piteå älvdal och stadshotellet inleddes 2015.
– Något vi är otroligt glada över.

I Kärlekslandet blir det även kondomregn och information om säkrare sex samt försäljning av regnbågsprylar.

– Veckan efter PDOL och Kärlekslandet drar Stockholm Pride igång så den som ska dit kan göra sig redo och peppad genom att besöka Kärlekslandet, förklarar Jimmy.

Dragshowgruppen The WAD Girls grundades 2003 för att uppmärksamma Världs Aids Dagen (World Aids Day), den 1 december – WAD.

 WAD Girls består av tre fina damer: Miss Märtha Muskel, Miss Horatcia af Oralia och Mamma Dolores.

Wad Girls show kräver tio resväskor kläder.

 

De har en rejäl rekvisita med sig. Trion anlände till stadshotellet med tio resväskor.
– Vi har 18 ombyten per person, berättar gruppen.

Emil Alm ser också fram mot dagarna i Piteå
– Det ska bli kul. Numera tar jag inte på mig så många uppdrag som DJ. Mitt mål är att i framtiden arbeta mer med scenteknik, ljud och ljus, berättar han.

 

.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.