Stort manfall i Nybyn när topplaget Munksund kom på besök

20 JUN 2017
Skrivet av :

Magnus Molin, nöjd tränare i Nybyn, trots förlusten. Han fick lufta en hel del nya spelare mot topplaget Munksund Skuthamns SK.

Manfallet var stort för Nybyn inför hemmamatchen mot serieledande Munksunds Skuthamns SK. Mer än hälften av de ordinarie spelarna saknades. Det blev förlust med 0-5 (0-4).
– De som spelade gjorde det ändå fantastiskt bra. Det tog ett tag att hitta positionerna men det var inget fel på arbetsinsatsen och attityden, berömmer Magnus Molin, tränare i Nybyn.
Ovanan sken igenom i början av matchen och gästande MSSK tog tidigt ledningen. Redan i den femte matchminuten gjorde Daniel Coquard 0-1.
– Vi började trevande och det blev lite kaos i början av matchen, medger Magnus.
Sedan följde tre snabba mål av MSSK. 0-2 av John Wirkola i den 23 minuten. 0-3 av Elias Nyström minuten efter. Sedan hann klockan bara ticka fram till minut 29 innan Petter Johansson satte 0-4. Då var förstås matchen avgjord.
– Men sedan började killarna att hitta rätt i positionerna. Sista tio av första halvlek hittade vi tillbaka till vårt grundspel, säger Magnus.
I andra halvlek spelade Nybyn jämt.
– Vi tog ett snack om vikten att hålla markeringarna, fullfölja och kommunicera med varandra. Då växte killarna in i matchen.
Nybyn skapade en del målchanser. Bland annat hade Abas Shiikh Ahmed en rungande frispark klockrent i ribban från 20 meter.
Många av de spelare som fick chansen arbetade hårt.
– Det gladde att se deras inställning. Det här skärper konkurrensen i laget.
Målvakten Jonny Nordlund visade också klass och var lagets främste.
– Men som sagt, alla kämpade beundransvärt. I returmötet ska vi ge Munksund en match, lovar Magnus.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.