Sikfors gav Lillpite en tuff match

08 JUN 2017
Skrivet av :

Sikfors gav Lillpite en tuff kamp. ARKIVFOTO: EMELIE BERGLUND

I en timme pressade Sikfors division 4-laget Lillpite hemma på Forsvallen i kvartsfinalen av Lilla Coop Norrbotten Cup (DM). Nära en kvart in i andra halvlek stod det 2-2. Sedan orkade inte hemmalaget hela vägen utan föll med 2-6 (1-2).

Trots förlusten ska Sikfors ha all heder av sin insats. Lillpite fick slita hårt för segern trots att laget spelar en division högre upp i seriesystemet.

Victor Wiklund gav gästerna ledningen med 1-0 redan i den fjärde minuten. Sikfors kvitterade genom Marcus Öman sju minuter senare.

Sedan fick Lillpite ett psykologiskt viktig mål precis innan pausvilan. Målskytt: Viktor Nilsson.

Men Sikfors visade moral och kom ut med förnyade krafter i andra halvlek. När Marcus Öman kvitterade till 2-2 i den 54 matchminuten började det lukta skräll. Men hemmalaget orkade inte stå emot. Lillpite kunder avgöra med fyra mål under sista halvtimmen. Målskyttar; Viktor Nilsson,  Andreas Olofsson,  Joel Romell och  Tomas Kuoljok.

 

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.