Sikfors gav Lillpite en tuff match

08 JUN 2017
Skrivet av :

Sikfors gav Lillpite en tuff kamp. ARKIVFOTO: EMELIE BERGLUND

I en timme pressade Sikfors division 4-laget Lillpite hemma på Forsvallen i kvartsfinalen av Lilla Coop Norrbotten Cup (DM). Nära en kvart in i andra halvlek stod det 2-2. Sedan orkade inte hemmalaget hela vägen utan föll med 2-6 (1-2).

Trots förlusten ska Sikfors ha all heder av sin insats. Lillpite fick slita hårt för segern trots att laget spelar en division högre upp i seriesystemet.

Victor Wiklund gav gästerna ledningen med 1-0 redan i den fjärde minuten. Sikfors kvitterade genom Marcus Öman sju minuter senare.

Sedan fick Lillpite ett psykologiskt viktig mål precis innan pausvilan. Målskytt: Viktor Nilsson.

Men Sikfors visade moral och kom ut med förnyade krafter i andra halvlek. När Marcus Öman kvitterade till 2-2 i den 54 matchminuten började det lukta skräll. Men hemmalaget orkade inte stå emot. Lillpite kunder avgöra med fyra mål under sista halvtimmen. Målskyttar; Viktor Nilsson,  Andreas Olofsson,  Joel Romell och  Tomas Kuoljok.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.